Önvédelmet tanulnak a gyerekek Nagyszalontán – Körös Hírcentrum

onvedelmet-tanulnak-a-gyerekek-nagyszalontan-–-koros-hircentrum

A Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai gyermekotthonában évek óta színesítik az ott lakók életét a nyári szünet kezdetekor különböző szabadidős programok.

Sok évvel ezelőtt történt, amikor először vettek részt a gyerekek önvédelmi foglalkozáson. Az akkori gyermekek közül sokan már felnőttek, de a mai napig szívesen emlékeznek vissza ezekre az alkalmakra. Idén is sor került önvédelmi oktatásra, ami a goshinkai karate oktatói anyagára épült, s amit shihan Gregor László VIII.DAN a Békés Megyei Harcművész Szövetség elnöke, a Nippon Seibukan Akadémia helyettes magyarországi vezetője tartott.

A foglalkozás keretében különböző támadások elleni védéseket tanultak, melyekből elég sokat sikerült megtanulni, begyakorolni. Többek között csuklófogásokból és fojtásokból való szabadulást,szituációs gyakorlatokat. Mindemellett elméleti oktatásra is sor került, ami szintén az önvédelem oktatás szerves részét képezi. Fontos, hogy betartották a balesetvédelmi szabályokat.

Az edzésen résztvevők a korábbi évek hagyományainak megfelelően emléklapot kaptak, ami majd emlékezteti őket erre a nyár eleji napra.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!