Jó mókának indult, súlyos sérülés lett a vége – Körös Hírcentrum

jo-mokanak-indult,-sulyos-serules-lett-a-vege-–-koros-hircentrum

elakadt, 47-esen, mentő, pirotechnikai Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Körös Hírcentrum

A napokban egy fiatal ittas férfi barátaival egy strand lezárt területére bemászva ugrott fejest, majd merült el a sekély vízben – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat, felhívva ezzel a figyelmet az életveszélyes cselekedetre. Az eszméletlen férfit a barátok húzták ki a partra, majd értesítették a mentőket.

A mentők perceken belül helyszínre értek és megkezdték a súlyos sérült vizsgálatát és emelt szintű ellátását. A férfi rövidesen visszanyerte eszméletét, de lábait nem érezte, nem tudta mozgatni. A mentők a teljes test rögzítését követően stabil állapotban szállították kórházba a fiatal férfit.

Sajnos, minden évben előfordul hasonló eset

Fejest ugrani még a víz mélységének ismeretében is nagyon veszélyes művelet, ami sajnos a nyári időszakban sok súlyos sérülést okoz minden évben.

A nyaki gerinc és a fej sérülése nagyon súlyos következményekkel járhat, a sérült könnyen bele is halhat a rossz landolásba. Az Országos Mentőszolgálat arra kér mindenkit, hogy tartsa be a strandok szabályzatait és kerülje a veszélyes vízi tevékenységeket.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!