Idén nyáron már másodjára van érvényben a vörös kód – Körös Hírcentrum

iden-nyaron-mar-masodjara-van-ervenyben-a-voros-kod-–-koros-hircentrum

Idén nyáron már másodjára van érvényben a vörös kód a nagy meleg miatt – közölte a Belügyminisztérium gondoskodáspolitikáért felelős államtitkára hétfőn a Facebook-oldalán.

Fülöp Attila azt írta: a különleges időjárási viszonyok miatt a vörös kód péntek 24 óráig van érvényben az egész ország területén.
A tájékoztatás szerint a HungaroMet Zrt. előrejelzését figyelembe véve a napi középhőmérséklet tartósan, több napon keresztül eléri és sok helyen meg is haladja a 27 Celsius-fokot.

A vörös kód kiadása speciális eljárásrendet von maga után, ugyanis minden szociális intézménynek meg kell nyitnia a kapuját, ha a regionális diszpécserszolgálat utcán bajba került, magán segíteni nem tudó emberről kap információt – emelte ki a gondoskodáspolitikáért felelős államtitkár. Hozzátette: az éjjeli menedékhelyek kihasználtsága jelenleg országosan 76,36 százalékos, Budapesten 74,62 százalékos.

Fülöp Attila fontosnak nevezte, hogy ha valaki bajba jutott hajléktalan embert lát, akkor hívja a regionális diszpécserszolgálatot, amely a jelzések alapján azonnal tud intézkedni.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!