Hamis játékkonzolok és fülhallgatók kerültek elő a kamion rakteréből – Körös Hírcentrum

hamis-jatekkonzolok-es-fulhallgatok-kerultek-elo-a-kamion-rakterebol-–-koros-hircentrum

hamis áru a kamionban Forrás: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Egy fél kamionnyi hamis játékra és telefontartozékra bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál.

Franciaországba tartott az a kamion, aminek rakományát Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök. A jármű Görögországból indult el, úgynevezett gyűjtőáruval. A pénzügyőrök néhány dobozt szúrópróbaszerűen kiválasztottak, de a csomagok szinte azonnal „elbuktak” a mustrán.

A raktérből hétszáz darab játékkonzol és közel ezer darab fülhallgató került elő. Az áruk külső jegyei rendkívül hasonlítottak a Nintendo és az Apple termékeire, ezért a márkák jogosulti képviselői is megvizsgálták a hitelességüket. A szemrevételezéskor kiderült, hogy a termékek mindegyike mintaoltalmat sért, és egytől egyig hamisítvány, amelyeket a védjegyek tulajdonosainak engedélye nélkül hoztak forgalomba.

A pénzügyőrök összesen 1.690 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, mellyel közel hatvanmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak. Az ügyben iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!