Vádat emeltek egy férfi ellen, akinek kutyái rátámadtak egy idős emberre Pusztaföldváron – Körös Hírcentrum

vadat-emeltek-egy-ferfi-ellen,-akinek-kutyai-ratamadtak-egy-idos-emberre-pusztafoldvaron-–-koros-hircentrum

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

A bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére gondatlanságból elkövetett súlyos testi sértés vétsége miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 21 éves büntetlen előéletű pusztaföldvári férfi ellen, akinek a kutyái súlyosan megsebesítettek egy idős férfit.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, terhelt pusztaföldvári lakóhelyén két amerikai staffordshire terrier fajtájú kan kutyát tartott a vádbeli időben. Az ingatlant közel 1 m magas drótkerítés veszi körül, de az egyik részén egy akkora nyílás volt, amelyen keresztül a kutyák kijuthattak az utcára. A terhelt tudott róla, hogy a vádbeli cselekményt megelőzően a két állat több alkalommal is kiszökött a megrongált kerítésen keresztül az utcára, ahol támadólag léptek fel a járókelőkkel szemben, ennek ellenére nem tett semmit annak megakadályozása érdekében, hogy kutyái szökését megakadályozza.

A kutyák 2023. december 04-én, a délelőtti órákban is kiszöktek és a Varjas utcában rárontottak egy gyalogosan ott közlekedő 72 éves idős férfira. A két kutya több alkalommal megharapta a sértett bal lábszárát, mely erősen vérezni kezdett, majd a sértett a fölre esett, a kutyák pedig ekkor a kabátját kezdték el tépni. Egy közelben lakó nő meghallotta a sértett segélykiáltásait, kiszaladt az utcára és rákiabált a kutyákra, majd visszafutott a házba egy lapátért és végül annak segítségével tartotta távol a kutyákat a sértett közeléből, ezután betámogatta a sértettet a házába és ellátta a sérüléseit. A sértett a kutyák támadása következtében 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett.

A cselekmény valamennyi körülményére, különösen a sértett életkorára, a kutyák fajtájára és termetére, valamint arra figyelemmel, hogy a sértettre egyszerre két kutya rontott rá, melyek további támadását a sértett egyedül nem tudta megakadályozni, a sértett a bűncselekmény elkövetésekor védekezésre képtelen állapotban volt – áll a közleményben.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!