Többször riasztották a tűzoltókat a csapadékos időjárás miatt – Körös Hírcentrum

tobbszor-riasztottak-a-tuzoltokat-a-csapadekos-idojaras-miatt-–-koros-hircentrum

káresemény csapadékos idő miatt Békéscsabai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kedden összesen tizennyolc bejelentés érkezett a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási főügyeletére, amelyek közül kilenc eset hozható összefüggésbe a csapadékos időjárással – tájékoztatott a katasztrófavédelem.

Hat esetben leszakadt ágakhoz, illetve kidőlt fákhoz riasztották a tűzoltókat, amelyek ingatlant veszélyeztettek, vagy a közúti, gyalogos forgalomra jelentettek veszélyt. Két esetben beázás miatt érkezett riasztás, míg egy esetben vízszivattyúzást végeztek a tűzoltók.

hirdetés

A riasztás azt követően érkezett, hogy egy kereskedelmi létesítmény rakodórámpájában egy méter magasságban gyűlt fel a csapadékvíz, amely veszélyeztette az épület bejáratát. Az eset során személyi sérülés nem történt.

A műszaki mentések mellett tüzet is oltottak az egységek. Tegnap éjszaka egy nagymágocsi tanyán csaptak fel a lángok, ahol egy kilencven négyzetméteres melléképület teljes terjedelmében, illetve a mellé felállított mintegy hetven négyzetméteres fóliasátor részben égett.

A káreseményhez az orosházi és a szentesi hivatásos tűzoltókat, valamint a Csongrád-Csanád vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálatot riasztották, akik a lángokat rövid időn belül megfékezték. A tanya három lakója közül egyet a mentők kórházba szállítottak megfigyelésre.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!