Hazaindult a magyar válogatott – Körös Hírcentrum

hazaindult-a-magyar-valogatott-–-koros-hircentrum

A csoportkörben kiesett magyar labdarúgó-válogatott számára hivatalosan is véget ért a németországi Európa-bajnokság, ugyanis a csapat csütörtökön kora délután elhagyta a dél-bajorországi bázisát.

A nemzeti együttest szállító autóbusz 14.25-kor gördült ki a Weiler-Simmerbergben lévő hotelből, majd rendőri felvezetéssel nagyjából egyórás út vár rá a friedrichshafeni reptérre, ahonnan hazaindul a játékosokat és a szakmai stábot szállító, speciálisan feldíszített repülőgép.

hirdetés

A hazaindulás sokkal csendesebb volt, mint az érkezés, amikor a festői környezetben fekvő településen több százan gyűltek össze a magyar csapat fogadására. Ezúttal csupán három-négy, környéken dolgozó magyar érkezett a szálloda elé integetni és elbúcsúztatni a válogatottat, valamint a hotel személyzete vonult ki a bejárathoz elköszönni a vendégeiktől, akik majdnem három hétig élvezték a szeretetüket.

A magyarok a svájciaktól és a házigazda németektől elszenvedett kétgólos vereség után Csoboth Kevin 100. percben lőtt góljával 1-0-ra legyőzték Skóciát, így három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel fejezték be a tornát. A csoportharmadikok tabelláján a nyolcaddöntőről éppen lemaradó ötödik helyen végeztek. Három éve az előző kontinensviadalon is a csoportkörben búcsúztak Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai, akkor két ponttal negyedikek lettek Franciaország, Németország és Portugália mögött. A nemzeti együttes legközelebb szeptember 7-én a Nemzetek Ligája negyedik idényének rajtján a németek vendége lesz Düsseldorfban.

Gergelics József/MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!