Ma este dől el a magyarok sorsa – Körös Hírcentrum

ma-este-dol-el-a-magyarok-sorsa-–-koros-hircentrum

Az A jelű négyesben harmadik helyezett magyar labdarúgó-válogatott sorsa a németországi Európa-bajnokság csoportkörének utolsó játéknapján, ma este dől el.

Az első két helyezettek mellett a hatból a négy legjobb harmadik kerül még a nyolcaddöntőbe. A magyarok három ponttal és mínusz hármas (2-5) gólkülönbséggel állnak, és legalább két harmadik helyezettet kell megelőzniük a pontszámukkal, vagy azonos pontszám esetén a gólkülönbségükkel.

hirdetés

A négy befejeződött csoportból a B-ben harmadik horvátoknál biztosan előrébb végeznek, mert a vb-bronzérmes csupán két ponttal zárt, így kiesett. A C és D csoport harmadik helyezettje viszont jobb mutatókkal rendelkezik, ezért a hátralévő E és F csoportból legalább az egyik harmadikat meg kellene előzni a nyolcaddöntős szerepléshez. Mostanra az is eldőlt, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány tanítványai továbbjutás esetén mindenképpen a portugálokkal találkoznának hétfőn Frankfurtban.

Az F jelű kvartett kínálja a nagyobb esélyt arra, hogy a magyar csapat a 16 közé kerüljön, mivel ebben a négyesben még előfordulhat, hogy kettő vagy egy ponttal végez a harmadik helyezett. Ehhez az kell, hogy az újonc georgiaiak nem nyernek a csoportgyőztes portugálok, míg a csehek a törökök ellen. A magyarok jobb gólkülönbségükkel úgy is megelőzhetik a harmadik helyezettet, ha a csehek győznének, de legalább háromgólos különbséggel, miközben a georgiaiak legfeljebb döntetlent érnének el, mert így a törökök három ponttal, de mínusz négyes gólkülönbséggel szorulnának a magyar nemzeti együttes mögé a harmadik helyezettek tabelláján.

Az E csoportban minden válogatott egy-egy sikerrel és vereséggel, azaz már három ponttal várja a zárókört. A magyarok öröméhez sem a szlovák-román, sem a belga-ukrán mérkőzésen nem születhet döntetlen, pedig előbbin ez mindkét fél továbbjutását eredményezné független. A magyar csapat 16 közé kerülésének egyetlen reális forgatókönyve ebben a kvartettben az, ha Románia felülmúlja Szlovákiát, Belgium pedig legalább két góllal veri Ukrajnát, mert így Ukrajna mínusz négyes gólkülönbséggel végezne harmadikként a jobb egymás elleni eredményével megelőzve az amúgy jobb gólkülönbséggel rendelkező Szlovákiát. A másik három kedvező, de valószínűtlen forgatókönyv, hogy Szlovákia négy góllal kikap, miközben Ukrajna felülmúlja Belgiumot, vagy Belgium öttel alulmarad, miközben Románia is kikap, illetve Románia legalább ötgólos vereséget szenved, miközben Ukrajna is pont nélkül marad.

Az E csoport utolsó két meccse 18 órakor, míg F hátralévő két találkozója 21 órakor kezdődik.

Fotó: Stuttgart, 2024. június 23. Ádám Martin (k), valamint a skót Grant Hanley (b) és Scott McKenna a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának harmadik, utolsó fordulójában játszott Skócia – Magyarország mérkőzésen a stuttgarti MHP Arénában 2024. június 23-án. A magyar válogatott a 101. percben szerzett góllal 1-0-ra legyőzte Skóciát, ezzel megőrizte esélyét a nyolcaddöntőbe jutásra. MTI/Illyés Tibor

Gergelics József/MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!