Döbbenetes látvány fogadta a pénzügyőröket: 30 sertést zsúfoltak össze egy furgonban – Körös Hírcentrum

dobbenetes-latvany-fogadta-a-penzugyoroket:-30-sertest-zsufoltak-ossze-egy-furgonban-–-koros-hircentrum

disznók a kamionban Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Megdöbbentő dologgal szembesültek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Békés vármegyében, amikor egy román furgonban 30 sertés éppen az életben maradásért küzdött, de nem mindegyik járt sikerrel.

A pénzügyőrök rutinellenőrzés miatt állítottak félre egy román furgont az M44-es autóút egyik pihenőjében. Az egyenruhásoknak feltűnt, hogy a dobozos raktér két helyen lyukas, láthatóan a kisebb nyílásokat házilag vágták ki, a hátsó ajtót pedig drótokkal rögzítették. Az ellenőrzéskor a nyíláson keresztül benéztek a raktérbe, ahol élő sertéseket láttak. Az épphogy megmozdulni tudó állatok egymás hegyén-hátán próbáltak helyhez és levegőhöz jutni a zárt plató kínzó fogságában, néhányuk ekkor már nem élt. A román férfi úgy nyilatkozott, hogy a sertéseket Magyarországon vásárolta, de azokhoz semmilyen okmányt nem tudott mutatni, illetve állatszállítási engedéllyel sem rendelkezett.

hirdetés

A járőrök az állatok kritikus állapota és az okmányok hiánya miatt azonnal értesítették a Békés Vármegyei Kormányhivatal hatósági állatorvosát. A szakember megállapította, hogy a gépkocsiban 30 sertést zsúfoltak össze, amelyből több már elpusztult. Az állatok túlságosan szűk helyen voltak, ziháltak a levegő hiányától, és orrnyílásuk váladéktól szennyeződött. Mint kiderült, azon a településen, ahol a férfi megvásárolta a malacokat, sertéspestis miatt karantént rendeltek el. Az állatorvos a feltárt körülmények miatt azonnal utasítást adott az állatok leölésére.

Az orvos és a pénzügyőrök sajnos már nem tudtak segíteni a jószágokon, de azt sikerült megakadályozniuk, hogy a fertőzést tovább vigyék. A NAV állatkínzás miatt feljelentést tett.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!