Több ezer magyar szurkoló érkezett együtt vonulva a stuttgarti stadionhoz – Körös Hírcentrum

tobb-ezer-magyar-szurkolo-erkezett-egyutt-vonulva-a-stuttgarti-stadionhoz-–-koros-hircentrum

Több ezer magyar futballszurkoló vonult kora este szervezett keretek között a 21 órakor kezdődő Magyarország-Skócia Európa-bajnoki csoportmérkőzés helyszínére, a stuttgarti MHP Arénába.

A drukkerek délután a Mittlerer Schlossgartennél gyülekeztek, majd 17.30-kor piros, fehér és zöld füstöt szóró eszközöket aktiválva indultak el a találkozási ponttól nagyjából öt kilométerre található stadionhoz. A menet eleje 19 óra előtt néhány perccel érkezett meg az MHP Arénához. A vonuláson több drukker vett részt, mint múlt szombaton Kölnben a Svájc, illetve szerdán Stuttgartban, a házigazda németek elleni mérkőzés alkalmával.

hirdetés

A résztvevők jellemzően meggypiros vagy fekete felsőruházatot viseltek, a vonulás során pedig egyszer egy szirénázó mentőautót is tovább kellett engedniük, de a tömeg hamar szétnyílt és utat engedett a járműnek. Útközben több alkalommal összetalálkozott a vonuló tömeg skót drukkerekkel, akikkel kifejezetten barátságos volt a kapcsolat. A szurkolók közösen énekeltek és egymást kínálták itallal. A magyar válogatottnak a két kétgólos vereségét követően Skócia ellen mindenképpen győznie kell, hogy csoportharmadikként maradjon esélye a legjobb 16 közé kerülésre.

A csaknem 55 ezer néző befogadására alkalmas stadionban 21 órakor kezdődik az összecsapás, melyet az M4 Sport, a Kossuth Rádió és a Nemzeti Sportrádió élőben közvetít.

Fotó: Stuttgart, 2024. június 23. Magyar szurkolók vonulnak Stuttgartban 2024. június 23-án. A labdarúgó Európa-bajnokságon szereplő magyar válogatott ezen a napon Skócia ellen játszik a stuttgarti MHP Arénában. MTI/Koszticsák Szilárd

Kis Tamás/MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!