Főnöke autójával indult el sörért, végül egy ház fala állította meg – Körös Hírcentrum

fonoke-autojaval-indult-el-sorert,-vegul-egy-haz-fala-allitotta-meg-–-koros-hircentrum

A főnöke autójával, ittasan, és eltiltás hatálya alatt okozott balesetet egy férfi Békésen. A boltba indult el sörért, de végül egy ház fala állította meg, mert elveszítette uralmát a kocsi felett. A Békési Rendőrkapitányság több büntetőeljárást is indított ellene.

Túl drágának találta a sört egy 30 éves békési férfi azon a szórakozóhelyen, ahol 2024. június 15-én délután az ismerőseivel italozott. Elvette hát az asztalról a főnöke autójának kulcsát, és úgy gondolta, hogy elmegy vele a boltba italt venni. Az sem tartotta vissza, hogy jó pár doboz sört megivott már, és korábban ittassága miatt eltiltották a vezetéstől.

hirdetés

Nem jutott messzire, a Karacs Teréz utcában ugyanis elveszítette uralmát a kocsi felett. Először egy fának, majd egy lakóház falának ütközött. A férfi könnyű sérüléseket szenvedett, emellett az autóban és a ház oldalában is anyagi kár keletkezett. A rendőrök a kórházi ellátás után őrizetbe vették, és ittas járművezetés, jármű önkényes elvétele és járművezetés az eltiltás hatálya alatt bűntett miatt is eljárást indítottak ellene.

boltba indult sörért
Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A rendőrség a történtek kapcsán is felhívja a figyelmet, hogy az ittas vezetés veszélyes. Aki ittas állapotban vezet, előfordulhat, hogy torz képet lát a környezetéről, a forgalomról. Nem jól méri fel a körülötte lévő dolgok méretét, a közeledő járművek távolságát, sebességét, ráadásul a reakcióidő növekszik, a reflexek pedig tompulnak. Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata éves ellenőrzési terve alapján a Magyar Rendőrség országos Roadpol akciót tart június 17–20. között. Az egyenruhások ebben az időszakban célzottan az alkohol vagy drog hatása alatt volán mögé ülőket szűrik ki. A szankcióktól való félelem helyett azonban sokkal fontosabb lenne, ha a közlekedőkben tudatosulna az, hogy valójában mekkora veszélynek teszik ki magukat, utasaikat és közlekedő társaikat azzal, ha nem tartják be a szabályokat és ittasan vezetnek.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!