A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott – Körös Hírcentrum

a-szloven-es-a-dan-valogatott-1-1-es-dontetlent-jatszott-–-koros-hircentrum

A szlovén és a dán válogatott 1-1-es döntetlent játszott a németországi labdarúgó Európa-bajnokság C csoportjának vasárnapi nyitómérkőzésén.

Helyet kapott a dánok kezdőcsapatában Christian Eriksen, akinek a három évvel ezelőtti torna nyitókörében – éppen 1100 nappal ezelőtt – a finnek elleni találkozó alatt megállt a szíve és a pályán újraélesztették. A skandinávok mezőnyfölényével indult a találkozó, ez bő negyedóra után éppen Eriksen révén érett góllá. Ezt követően is több lehetőség adódott a dánok előtt, noha az első játékrész végére alábbhagyott az addig lüktető iram.

hirdetés

A második félidő elején veszélyeztetni tudtak a szlovénok, ám ezt követően is inkább a dánok akarata érvényesült, akik sokszor eljutottak a szlovén kapu elé, de a befejezéseknél vagy az utolsó passzoknál rendre pontatlanok voltak. A hajrához közeledve aztán beszorultak kapujuk elé a skandinávok, a feljavuló szlovénok előbb a kapufát találták el, majd egyenlítettek. A folytatásban már nem esett gólt, így mindkét csapat egy pontnak örülhetett a magyar válogatott soron következő két csoportmeccsének otthont adó stuttgarti stadionban.

Európa-bajnokság, 1. forduló, C csoport:
Szlovénia-Dánia 1-1 (0-1)
————————
Stuttgart, v.: Schärer (svájci)
gólszerző: Janza (77.), illetve Eriksen (17.)
sárga lap: Stojanovic (53.), Celar (85.), illetve Hjulmand (49.)

Szlovénia:
———
Oblak – Karnicnik, Drkusic, Bijol, Janza – Stojanovic (Verbic, 67.), G. Cerin, Elsnik (Stankovic, 75.), Mlakar (Celar, 75.) – Sporar (Brekalo, 95.), Sesko (Kurtic, 95.)

Dánia:
—–
Schmeichel – Christensen, Andersen, Vestergaard – Bah, Hjulmand (Delaney, 90.), Höjbjerg (Norgaard, 83.), Kristiansen (Maehle, 79.) – Eriksen – Wind (Dolberg, 83.), Höjlund (Poulsen, 83.)

I. félidő:
———
17. perc: jobb oldali dán bedobás után a tizenhatoson belül Wind sarkazó, gyors mozdulattal húzta Eriksen elé a labdát, aki mellel levette, majd egy pattanást követően nyolc méterről laposan a jobb alsó sarokba lőtt (0-1).

II. félidő:
———-
77. perc: jobb oldali szöglet után balról, 19 méterről Janza lőtt, Hjulmandon megpattanó labdája a kapuba vágódott (1-1).

Kiemelt kép illusztráció. Köln, 2024. június 13. A kölni RheinEnergieStadion, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő FC Köln otthona, 2024. június 13-án. Itt rendezik meg a labdarúgó Európa-bajnokság A csoportjának első fordulójában a Magyarország – Svájc mérkőzést június 15-én. MTI/Koszticsák Szilárd

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!