Két halálos áldozattal járó baleset ügyében emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség – Körös Hírcentrum

ket-halalos-aldozattal-jaro-baleset-ugyeben-emelt-vadat-a-gyulai-jarasi-ugyeszseg-–-koros-hircentrum

A Gyulai Járási Ügyészség halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves büntetlen előéletű dobozi férfival szemben, aki elsőbbségadási kötelezettségének elmulasztásával okozott súlyos következményekkel járó közlekedési balesetet.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a terhelt 2022. szeptember 06-án, a délelőtti órákban egy személygépkocsit vezetve Sopronból az otthonába, Dobozra indult. Vezetés közben több alkalommal is rosszul lett, verejtékezni kezdett, szédült, zsibbadt, légszomja volt, valamint a bal kezében nyomást érzett. A hullámokban rátörő rosszullétek miatt a járművel több alkalommal megállt, majd rövid várakozás után folytatta az útját úgy, hogy orvosi ellátást nem vett igénybe. Az esti órákban ért Vésztő közelébe.

hirdetés

Haladása közben ismételten rosszul lett, emiatt a 4223. számú és a 4222. számú út kereszteződésében kihelyezett „Elsőbbségadás kötelező!” jelzőtábla utasítása ellenére nem biztosított elhaladási elsőbbséget a számára védett úton közlekedő személygépkocsinak, amelynek következtében összeütköztek.

halálos baleset Vésztő közelében
Fotó: Police.hu

A baleset következtében a vétlen autó vezetője – egy 41 éves komádi férfi – és a jobb oldali első ülésen ülő utasa – egy 60 éves komádi nő – olyan többszörös súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen elhalálozott. A baleset következtében a vétlen autó hátsó ülésén helyet foglaló utasok szintén 8 napon túl gyógyuló többszörös súlyos sérüléseket szenvedtek, egyikük a balesetet követően életveszélyes állapotba került, életét az idejekorán alkalmazott gyors és szakszerű orvosi segítség mentette meg, illetőleg mindkettőjüknél maradandó fogyatékosság is kialakult.

A terhelt maga a balesettel összefüggésben 8 napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett. Cselekményével megszegte a KRESZ 4.§ (1) bekezdés b) pontjában foglaltakat, amely szerint járművet az vezethet, aki a jármű biztonságos vezetésére képes állapotban van.

Az ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit beismerése esetén is végrehajtandó fogházbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közúti járművezetéstől, valamint kötelezze őt az eljárás során felmerült, 1.900.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!