Ezernél is több hamis játékkonzollal volt megpakolva a Gyulánál ellenőrzött kamion – Körös Hírcentrum

ezernel-is-tobb-hamis-jatekkonzollal-volt-megpakolva-a-gyulanal-ellenorzott-kamion-–-koros-hircentrum

hamis játékkonzol Gyulai határ Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

Több mint ezer hamis játékkonzollal pakolták plafonig azt a kamiont, amit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának pénzügyőrei Gyulánál állítottak meg.

Békés vármegyénél ellenőrizték a pénzügyőrök az Olaszországba tartó kamiont. A bemutatott iratok szerint a jármű különféle vegyes áruval indult útnak Bulgáriából. Az egyenruhásoknak gyanús lett az egyik iraton az áru megnevezése, amit „kétkezes kapaszkodóként” aposztrofáltak, ezért a rakomány átvizsgálása mellett döntöttek.

A platóról Sony PlayStationre hasonlító játékkonzolok kerültek elő, amelyek külső jegyei arról árulkodtak, hogy a termékek nem eredetiek. Ezt a védjegyek jogosulti képviselői is megerősítették.

A pénzügyőrök összesen 1.500 darab jogsértő árut vontak ki a forgalomból, amelyek több mint húszmillió forint kárt okoztak a jogtulajdonosoknak, ezért iparjogvédelmi jogok megsértése bűncselekmény miatt indítottak eljárást.

Fotó: Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)

NAV

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!