Tengeri és légi drónobjektum megsemmisítéséről tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium – Körös Hírcentrum

tengeri-es-legi-dronobjektum-megsemmisiteserol-tett-bejelentest-az-orosz-vedelmi-miniszterium-–-koros-hircentrum

Megsemmisítettek az orosz légi és tüzérségi csapások Ukrajnában egy személyzet nélküli hajókat tároló raktárt, valamint pilóta nélküli repülőszerkezetek egy repülőtér típusú indítóhelyét – közölte csütörtökön az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az orosz hadsereg az elmúlt nap folyamán hatból öt frontszakaszon előrenyomult, és 14 ukrán ellenrohamot vert vissza. A Moszkvában kiadott hadijelentés szerint az ukrán hadseregnek csaknem 1500 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan a harci érintkezési vonal mentén.

hirdetés

Gyenyisz Pusilin, a “Donyecki Népköztársaság” vezetője csütörtökön a Szentpétervári Nemzetközi Gazdasági Fórumon azt mondta a sajtónak, hogy az orosz erők folytatják az előrenyomulást Csasziv Jarban. Azt állította, hogy a városban az ukrán idegenlégió “zsoldosai” is harcolnak, amit szerinte alátámaszt egy holland állampolgár nemrégiben bejelentett halálhíre.

Szergej Lebegyev, “a mikolajivi földalatti mozgalom koordinátora” a RIA Novosztyi hírügynökségnek csütörtökön azt mondta, hogy megkezdődött Herszon város Kijev által kinevezett közigazgatásának evakuálása, és a hivatalnokok égetik a dokumentációt.
A védelmi minisztérium a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök között említett meg egyebek mellett két harckocsit, nyolc páncélozott harcjárművet, egy német Panzerhaubitze 2000-es és egy lengyel Krab önjáró, valamint egy amerikai M777-es és két M198-as vontatott tarackot, HIMARS és Vilha sorozatvetők hét rakétáját, egy Neptun hajóelhárító rakétát, továbbá 48 drónt.

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek csütörtökön ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Rosztov megyei Novosahtyinszk olajfeldolgozó üzemében tűz ütött ki egy pilóta nélküli repülőszerkezettel végrehajtott csapás nyomán. A lángokat a hivatalos tájékoztatás szerint eloltották, személyi sérülés nem történt.
Az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) közölte, hogy Moszkvában őrizetbe vette Laurent Vinatier 48 éves francia állampolgárt, a svájci Humanitárius Párbeszéd Központ tanácsadóját, aki katonai és haditechnikai információt gyűjtött. A férfi ellen az idegen ügynökökre vonatkozó előírások megszegése címén indult eljárás.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!