Diákok versenyeztek az Orosháza-Szentetornyán megrendezett haditornán – Körös Hírcentrum

diakok-versenyeztek-az-oroshaza-szentetornyan-megrendezett-haditornan-–-koros-hircentrum

A Magyar Tartalékosok Szövetségének (MATASZ) Békés vármegyei és ezen belül orosházi városi szervezete minden évben megrendezi a hagyományos terület jellegű haditornáját. Ezen a honvédelmi versenyen az Orosháza körzetébe tartozó iskolák vesznek részt, illetve mindig meghívott vendégek is érkeznek. Most is megrendezésre került a verseny Orosháza- Szentetornyán.

Nagy Zoltán nyugállományú ezredes vármegyei elnök üdvözlő szavai után Antal László hagyományőrző alezredes orosházi elnök tartott tájékoztatót és a Himnusz tiszteletadása után elkezdődött a verseny. A versenyszámok klasszikusnak mondhatók, hiszen lövészet, gránát dobás,szennyezett területen való áthaladás,elmélet, gépkarabély szét- és összeszerelése, kúszó folyosó – alaposan megdolgoztatta a hat középiskolás és három általános iskolás csapatot.

hirdetés

Érdekesség, hogy Szerbiából, a Vajdaságból, Nagybecskerekről a helyi tartalékos szervezet vezetője és kísérete is megérkezett, Anja Dulovic Elnök Asszony vezetésével, akik megismerkedtek a haditornával. A küldöttség tagja volt Soke Kesic Bogdan 10 danos shotokan karate nagymester is, aki régi kedves barátja a magyar harcművészeknek.

A felek tárgyalásokat folytattak a további együttműködés érdekében, s megállapodtak arról, hogy augusztusban Békés vármegyei MATASZ küldöttség viszonozza majd a látogatást és valószínűleg szeptemberben a hagyományos békéscsabai repülőtéri tornán Nagybecskerek városa egy középiskolás csapattal képviselteti magát, akik részt vesznek a versenyen.

A haditorna érmek, kupák, oklevelek átadásával zárult, jól szolgálta a honvédelmi nevelés ügyét. A középiskolások közt a BSZC Szent- Györgyi Albert Technikum, míg az általános iskolások közt a Békéssámsoni Általános Iskola csapata végzett az első helyen.Reméljük Antal László hagyományőrző alezredes a jövő évben is megrendezi ezt az értékes versenyt!

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!