Lengyelországi szakmai úton vehettek részt a szakképzésben aktív vállalkozók – Körös Hírcentrum

lengyelorszagi-szakmai-uton-vehettek-reszt-a-szakkepzesben-aktiv-vallalkozok-–-koros-hircentrum

A „Régiből újat, új módszerekkel” Erasmus+ projekt keretében a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében nyolc, szakképzésben aktív vállalkozó tanulmányozta Lengyelországban a környezettudatos, fenntartható gazdálkodást, és a szemléletformálást segítő gasztroturizmust.

Az öt napos szakmai út során a résztvevők megismerték a fogadó ország szakképzésében alkalmazott környezettudatos nevelést és szakmai tapasztalatot szereztek saját ágazatukban. Munkahelyi tanuláson keresztül megtapasztalták és kipróbálták, hogyan működik és alkalmazható a gasztroturizmus.

hirdetés

A csoporttagok betekintést nyertek a külföldön alkalmazott fenntartható és környezettudatos megközelítésekbe és módszerekbe, megismerték Małopolska munkaerőpiaci helyzetét és értékelték a régió gazdasági helyzetét. A tanulmányút során többek között meglátogattak pékséget és cukrászüzemet, húsipari vállalatot, szőlészetet és borászatot, továbbá szakképző iskolákat.

A csoport megfigyelte, hogy a lengyelországi pékségek, cukrászüzemek, cukrászdák hogyan kapcsolódnak be környezettudatos módon a helyi turizmusba, illetve, hogy milyen lehetőségeik vannak más szektorokkal való együttműködésekre. Láttak vállalatoknál alkalmazott környezetkímélő eljárásokat, valamint az áruk szállításának minél hatékonyabb és környezetkímélőbb megoldásokat.

A klímaváltozás és a járványok következtében megváltozott idegenforgalmi, utazási és új táplálkozási szokások együttesen a fenntarthatóság felé irányítják az egész gazdaságot és ezt az utat követni kell Békés vármegyében is.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!