Vendégünk volt Ludányi György, a békéscsabai Slowride zenekar billentyűse – Körös Hírcentrum

vendegunk-volt-ludanyi-gyorgy,-a-bekescsabai-slowride-zenekar-billentyuse-–-koros-hircentrum

SLOWRIDE békéscsabai együttes, Ludányi György interjú Ludányi György / Fotó: Körös Hírcentrum

SLOWRIDE – Klasszikus magyar rockdalok a 70-es, 80-as, és a 90-es évekből igényesen, precízen. Az öttagú békéscsabai Slowride zenekar billentyűsével, Ludányi Györggyel Nédó Géza beszélgetett a Körös Hírcentrum stúdiójában.

A Slowride zenekar – akkor még Retrock néven – a 2020-as Covid-világjárvány idején alakult. A zenekart Bobály András énekes alapította Ficzere Szabolcs basszusgitárossal. Nem sokkal megalakulásuk után találták meg Viszokai Róbert gitárost és Ludányi György billentyűst.

hirdetés

2021-ben a zenekar akkori dobosa elhagyta a bandát. Ekkor Gyuri javaslatára került a csapatba Máthé Róbert dobos. Majd nevet váltottak és lett a zenekar Retrock-ból Slowride, amely név utal arra, hogy a Covid-időszakban a folyamatos korlátozások miatt eléggé nehezen indult be a zenekar szekere.

Gyuri megosztotta velünk, hogy már kisiskolásként nagy érdeklődést mutatott a népzene, a népi- és a fúvós hangszerek iránt, viszont mindezek mellett a zongora és a billentyűs hangszerek voltak számára az abszolút kedvencek. Később már a saját otthoni stúdiójában is nagy előszeretettel alkalmazta a billentyűsöket egy-egy dal megkomponálásában.

Számára a tavalyi év végén ért véget egy “röpke” 18 évig tartó vendéglátós-zenei pályája. A Slowride zenekaros tevékenysége mellett a Békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekarban játszik. Rajta kívül a Slowride basszusgitárosa, Ficzere Szabolcs is szerepel fúvószenekarban. A többiek pedig néha elvállalnak egy-egy “session” vagyis beugrós zenészi feladatot más zenei projektekben.

Az együttes történetében több olyan esemény is történt, amelyre igazán büszkék. Ilyen – többek közt – a tavalyi évben Békéscsabán megrendezett Berki Csaba Emlékkoncertes fellépésük is, mivel tisztelték és szoros kapcsolatot ápoltak a nemrégiben elhunyt zenésszel.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!