Pszichoaktív anyaggal kereskedett egy sarkadi férfi – Körös Hírcentrum

pszichoaktiv-anyaggal-kereskedett-egy-sarkadi-ferfi-–-koros-hircentrum

Kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette és 18. életévét be nem töltött személynek új pszichoaktív anyag átadásával elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 47 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki „kristály” elnevezésű bódító hatású anyagot árult többek között egy 17 éves sarkadi fiúnak is.

A férfi 2021. év óta fogyaszt rendszeresen bódító hatású pszichoaktív anyagot, de a bűncselekmények elkövetésének időszakában munkahellyel, állandó, biztos jövedelemmel nem rendelkezett, fémhulladékok gyűjtéséből, és azok leadásából próbálta megélhetését biztosítani. Mivel megélhetését biztosító jövedelemmel nem rendelkezett, ezért 2022. év elején elhatározta, hogy pszichoaktív anyag eladásából fogja a megélhetését, valamint a saját fogyasztására szolgáló bódító hatású anyag vásárlásának költségeit biztosítani.

hirdetés

Ennek megfelelően ismeretlen forrásoktól bódító hatású, új pszichoaktív anyagnak minősülő anyagot szerzett meg, amelyet „kristály” néven egy változó vevőkör számára készpénzért értékesített a lakásán vagy egy diszkóban. A vevői között volt legalább 6 ismerőse, akiknek rendszeresen értékesített az anyagból, illetőleg egy 17 éves fiú is. A férfi a lebukásáig, 2022. november 15-ig illegális tevékenységéből legalább 125.000.-Ft bevételre tett szert.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit halmazati büntetésként beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 125.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást és kötelezze őt a nyomozás során felmerült, 1.000.000.-Ft-ot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére – tájékoztatott a Békés Vármegyei Főügyészség.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!