Többeket becsapott az a nő, aki ellen most emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség – Körös Hírcentrum

tobbeket-becsapott-az-a-no,-aki-ellen-most-emelt-vadat-a-bekescsabai-jarasi-ugyeszseg-–-koros-hircentrum

A Békéscsabai Járási Ügyészség 15 rendbeli szabálysértési értékhatárt meg nem haladó kárt okozó üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat és vádiratában halmazati büntetésül próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 22 éves büntetlen előéletű újszászi nővel szemben, aki internetes csalásokat követett el. A sértettek részére okozott kárt is meg kell majd térítenie a járási ügyészség indítványa szerint.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint, a nő az egyik ismerőskereső közösségi portál apróhirdetési felületén, illetőleg adásvételi csoportokban álneveken különféle ruhaneműket és használati tárgyakat – így elektromos cigarettát, számítógépes játékokat, szerszámokat, könyveket, bakelit lemezeket, távirányítású hajómodellt, játékfigurát, stb. – hirdetett meg, amelyekkel a valóságban nem rendelkezett, szándéka az érdeklődők tévedésbe ejtése révén rendszeres haszonszerzésre irányult.

A nő az érdeklődőktől a termékek vételárát vagy annak egy részét előre kérte átutalni a saját nevére vezetett bankszámlára, de a pénz beérkezése után a terméket egyik sértett részére sem küldte el és a pénzt sem utalta vissza. Ily módon 2022 májusa és 2023 áprilisa között 15 sértettet károsított meg országszerte, köztük egy békéscsabai nőt és egy mezőhegyesi férfit is egyenként 3.000.-Ft-tól 30.000.-Ft-ig terjedő kárt okozva a részükre. A nő cselekménye révén összesen közel 175.000.-Ft-ra tett szert.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!