Oroszország légibombát dobott egy Harkiv megyei településre – Körös Hírcentrum

oroszorszag-legibombat-dobott-egy-harkiv-megyei-telepulesre-–-koros-hircentrum

Az orosz erők csapást mértek vasárnap délelőtt a kelet-ukrajnai Harkiv megyében, Izjum közelében lévő Andrijivka településre, aminek következtében két idős ember, egy 76 éves nő és egy 85 éves férfi megsérült – közölte a régió kormányzói hivatala a Telegramon.

A hivatal hozzátette, hogy az előzetes információk szerint irányított légibombával mért csapást az orosz hadsereg. Egy lakóház megrongálódott és tűzbe borult. Roman Mrocsko, Herszon katonai közigazgatásának vezetője reggel tájékoztatott arról, hogy a városban robbanások történtek. Szavai szerint az orosz hadsereg támadja Herszont a megye általuk megszállt részéből. A régió kormányzói hivatala közölte, hogy szombaton egy helyi lakos sérült meg orosz ágyúzások miatt.

hirdetés

A szomszédos megye székhelyéről, Odesszából is robbanásokat jelentettek. Az ukrán hadsereg légiriadó közben jelentette, hogy egy “nagy sebességű célpont” tart a város felé. Károkról és áldozatokról egyelőre sem Herszonból, sem Odesszából nem érkezett hír.

Később az ukrán haditengerészet parancsnoksága sajtóközleményt adott ki, amelyben közölte: egyes orosz sajtóorgánumok azt a hamis információt terjesztik, hogy az orosz hadsereg ukrán hadihajókat talált el. Ehelyett – mint a parancsnokság írta – Oroszország ismét polgári célpontokra mért csapást, károkat okozva a kikötői infrastruktúrában. A haditengerészet további részletekbe nem bocsátkozott. Kiemelte egyúttal: “Oroszország továbbra is mindent megtesz, hogy blokkolja az ukrán kikötőkbe vezető tengeri útvonalakat”.

Mikola Olescsuk, az ukrán légierő parancsnoka a Telegramon azt írta, hogy az Ukrajnát éjszaka támadó 25 Sahid csapásmérő drónból 24-et megsemmisítettek. A déli Mikolajiv város közelében egy lelőtt drón roncsai tüzet okoztak egy ipari raktárban, de senki sem sérült meg. Szerhij Liszak, a keleti országrészben lévő Dnyipropetrovszk megye kormányzója arról számolt be a Telegramon, hogy a múlt éjjel az ukrán erők lelőttek egy robotrepülőgépet és két Sahid drónt a régió felett.

Az ukrán vezérkar legfrissebb vasárnapi adatai szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége hozzávetőleg megközelítette az 510 ezret. Az ukrán erők szombaton megsemmisítettek egyebek mellett 25 orosz harckocsit, 49 tüzérségi és hat légvédelmi rendszert, valamint 82 drónt.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!