Lekéste a buszt, hát elkötött egy autót Sarkadon, majd azzal ment haza Gyulára – Körös Hírcentrum

lekeste-a-buszt,-hat-elkotott-egy-autot-sarkadon,-majd-azzal-ment-haza-gyulara-–-koros-hircentrum

Elvitt egy autót egy férfi Sarkadról. Lekéste a buszt, és azzal ment haza Gyulára. Azt állítja, hogy a kocsit vissza akarta vinni a tulajdonosnak, és még az elhasznált benzint is kifizette volna.

Benne hagyta az indítókulcsot, úgy állította le az autóját egy nő Sarkadon. A kocsi eltűnt, erről 2024. május 29-én reggel kaptak bejelentést a helyi rendőrök. A típust, a rendszámot azonnal megosztották egymás között és a szomszédos rendőrkapitányságokat is értesítették. Az intézkedések gyorsan eredményt hoztak, 12 óra után pár perccel Gyulán, a Budapest körúton megtalálták az autót és a bűncselekmény gyanúsítottját.

A 38 éves férfi nem tagadta, amit tett, de hozzátette, hogy nem akarta eladni, vagy megtartani a kocsit. Sarkadon volt vendégségben és lekéste a hazainduló buszt, így éppen kapóra jött, hogy nyitva találta az autót. Kihallgatásán azt mondta, hogy ha nem lett volna benne a kulcs, akkor benne aludt volna. De mivel könnyedén el tudta indítani, hazakocsikázott vele, majd egy kis pihenő után vissza akarta vinni és még az elfogyasztott üzemanyagot is ki szerette volna fizetni.

Lekéste a buszt, hát elkötött egy autót Sarkadon, majd azzal ment haza Gyulára
Fotó: Police.hu

A Sarkadi Rendőrkapitányság jármű önkényes elvétele bűntett miatt eljárást indított ellene. A rendőrök arra kérik a járművezetőket, gépkocsi-tulajdonosokat, hogy a parkoló járművekből mindig vegyék ki a kulcsot és gondosan zárják le azokat! Még akkor is, ha csak rövid időre állnak meg és hagyják őrizetlenül az autót. Ellenőrizzék, hogy a központi zár lezárta-e az ajtókat és az ablakokat is felhúzták-e! Ne hagyjanak az utastérben, jól látható helyen semmilyen készüléket, telefont, ruhát, táskát, más értéket, amelyek felkelthetik a rossz szándékkal nézelődők figyelmét.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!