Már tervezi a nyári tábort a Dogland Alapítvány – Körös Hírcentrum

mar-tervezi-a-nyari-tabort-a-dogland-alapitvany-–-koros-hircentrum

Bár csak június végén kezdődik, de már most javában zajlanak a nyári tábor előkészületei a Dogland Segítőkutya Alapítványnál. Erről is beszámolt Pálfi Péter, az alapítvány kuratóriumi elnöke, illetve Jó Rebeka és Vincze Virág terápiás kutya felvezetők, a csapat két önkéntese.

A táborra készülve már szerveztek az alapítványi tagok egy közös programot, amelyen többek között a játékrepertoárjukat beszélték át. Ezen a napon egy egri csapattag például több új elemet is javasolt, amelyet a nyár folyamán is tudnak majd használni, illetve a régebbi játékok egy-egy másik verzióját szintén bemutatta a csapatnak. Emellett megtartották az első tereprendezős napot a leendő táborhelyen, készülve a tábornyitás előtti, június 22-én megvalósuló családi napra.

A tábor idén is gyakorlatilag az egész nyarat felöleli majd – kezdte Jó Rebeka. Közel két hónapon keresztül kutyázhatnak, kézműveskedhetnek az érdeklődő gyerekek. Fontos programpont lesz idén nyáron ismét a felelős állattartásra nevelés, amely a korábbi táborok során már sikert aratott. Közel tíz éve indult el a táboroztatás, ennyi idő alatt pedig nagyon sok gyerek ismerkedett meg a Dogland szemléletével. Tehát arra is figyelnek, hogy a régi motoros, visszatérő fiataloknak se legyen unalmas a kutyákkal töltött pár nap. Viszont azt is látják, hogy a nagyobbak büszkén adják át a már megszerzett információkat a kisebbeknek. A tábor programjait tekintve Pálfi Péter megosztotta, hogy ők is merítenek ötleteket a közösségi médiát használva vagy más csoportokat figyelve, akár a kutyás játékokhoz is.

Az is nagyjából véglegesítve lett, hogy mely párosok vesznek majd részt szervezői oldalról a tábori heteken. Ráadásul ehhez kapcsolódó hír, hogy május közepén három újabb páros tett terápiás záróvizsgát, köztük Rebeka és Virág is. Pálfi Mirjam pedig Frappéval tett sikeresen temperamentumvizsgát, így ők szintén ott lehetnek a gyerekekkel. Olyan önkéntes fiatalok jelentkezését továbbra is várják az alapítványnál, akik szeretnék náluk tölteni az 50 órás közösségi szolgálatot.

A minőségi utánpótlás-nevelésre már évek óta nagy hangsúlyt fektet a szervezet. Az elmúlt hónapokban az alapítvány több kölyökkutyája például Budapesten és környékén, nevelőknél élt, akik vállalták, hogy felkészítik őket a rájuk váró terápiás munkára. Ez jól sikerült, tehát maga a projekt sikeres lett, viszont Pálfi Péter azt nagyon sajnálja, hogy a vármegyéből nem volt annak idején jelentkező. Attól nem zárkóznak el, hogy néhány év múlva esetleg megismételjék ezt a folyamatot.

Vincze Virág első alkalommal járt a stúdióban. Ő édesanyja, Péli Henriett révén került kapcsolatba a terápiás kutyákkal, jelenleg Zorroval dolgozik, letették már a záróvizsgát. Budapesten él, és hosszabb távon is azt tervezi, hogy ingáznak, tehát a fővárosban is szeretne vele dolgozni ősztől.

A velük készült teljes interjút itt meghallgathatják:

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!