Ittasan hajtott bele egy buszba egy férfi Kunágotán – Körös Hírcentrum

ittasan-hajtott-bele-egy-buszba-egy-ferfi-kunagotan-–-koros-hircentrum

Maradandó fogyatékosságot eredményező ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés és közúti járművezetéstől eltiltás büntetés kiszabására tett indítványt egy 29 éves büntetlen előéletű mezőhegyesi férfival szemben, aki ittasan okozott közlekedési balesetet.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi 2023. szeptember 01-én, az esti órákban mezőhegyesi otthonában 2 üveg sört és 3 cl tömény szeszesitalt fogyasztott el, majd 23 óra körüli időben a tulajdonát képező tehergépkocsival Kunágotára ment egy barátjával, oly módon, hogy a gépkocsit a barátja vezette. A kunágotai falunapon a terhelt találkozott egy ismerősével, a későbbi sértettel, akivel beszélgetni kezdtek, majd éjfél körüli időpontban a terhelt javaslatára elhatározták, hogy mennek egy kört a terhelt tehergépkocsijával. A járművet a tulajdonosa vezette, míg a sértett a jobb első ülésen ült, de a biztonsági övet nem használta.

Kunágota belterületén, a Rákóczi utcában kb. 70 km/h sebességgel haladva a terhelt ittassága miatt későn vette észre az egyenes vonalvezetésű úton vele azonos irányba menetrend szerint közlekedő autóbuszt. Azért hogy az ütközést elkerülje, a járművét balra kormányozta, azonban ennek ellenére hátulról a tehergépkocsija jobb elejével nekiütközött az autóbusz bal hátsó részének

A baleset következtében a járműben utasként tartózkodó sértett négy metszőfoga kitört vagy letört, illetőleg hámsérüléseket szenvedett. A sérülések közül a négy metszőfog elvesztése maradandó fogyatékosságot eredményező sérülésnek minősül. Az autóbuszon az ütközés időpontjában egy utas utazott, ő, valamint az autóbusz vezetője és a terhelt sérülést nem szenvedett.

A terhelttel szemben a rendőrök a helyszínen intézkedtek, melynek során alkoholteszteres ellenőrzést alkalmaztak, majd – miután a teszter alkoholfogyasztást jelzett – előállították a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság hivatalos helyiségébe, ahol vele szemben hiteles mérésre alkalmas légalkoholmérő berendezéssel kétszeres légalkohol mintavételre került sor. A terhelt a járművezetés alatt közepes fokú alkoholos befolyásoltság alatt állt.

A terhelt a cselekményével megszegte a KRESZ 4.§ (1) bekezdés c) pontjában foglaltakat, amely szerint járművet az vezethet, akinek a szervezetében nincs szeszes ital fogyasztásából származó alkohol.

Fotó: katasztrófavédelem
ittasan hajtott buszba
Fotó: katasztrófavédelem
Fotó: katasztrófavédelem
ittasan hajtott buszba
Fotó: katasztrófavédelem

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!