Napsütésből lesz több, viharból kevesebb a hét elején – Körös Hírcentrum

napsutesbol-lesz-tobb,-viharbol-kevesebb-a-het-elejen-–-koros-hircentrum

Sok napsütéssel indul a hét, és még többel folytatódik az Időkép előrejelzése szerint.

Sok napsütés lesz hétfőn, a legtöbb keleten. Zápor, zivatar már csak néhol alakulhat ki, és az elmúlt napokra jellemző viharoktól nem kell tartani. Ugyanígy kedden, csak napsütésből még több lesz, néhol hosszan derült lehet az ég. A nyugati tájakra érkezetnek ezen a napon záporok, zivatarok egy érkező hidegfront előterében. Emiatt a szél délután a Dunántúlon északnyugatira fordul és feltámad, északnyugaton felerősödik. Hétfőn legfeljebb néhol lehet feltámadó légmozgás. Mivel már szárazabb légtömegek áramlanak fölénk, a fülledtség kissé mérséklődik. A nyárias meleg marad, 25-30 fokot mérhetünk a legmelegebb órákban.

hirdetés

Szerdán még mindig több órára kisüt a nap, de a gyenge hidegfront elszórt záporokat, zivatarokat hoz többségében a Dunától keletre. Rövid, de intenzív, lokális csapadék ismét előfordulhat, illetve néhol jégeső. Mindenhol északnyugatira fordul a szél, és többfelé felélénkül, zivatarokat erős, viharos lökések kísérhetnek. Lehűlést nem hoz a front, a zivatarok viszont hirtelen levihetik a hőmérsékletet több fokkal. Részletes cikkel a hidegfrontról és az azt követő időjárásról hamarosan jelentkezünk.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!