Világra jöttek a Körösvölgyi Állatpark gímszarvas borjai – Körös Hírcentrum

Május 15-én duplán ünnepelhetett a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Állatparkja, ugyanis egy napon belül két borjú is világra jött a gímszarvasoknál.

A 8-10 kilós, pettyes bundájú gímborjak Bátor, a kilencéves, büszke gímszarvas bika és egy-egy azonos korú tehene utódai. A két borjú érkezése között csupán néhány óra telt el. Míg az idősebb borjú kora reggel, a fiatalabb pedig délelőtt 10 óra tájban látta meg a napvilágot. Mindkét tehénnél problémamentes, gyors ellés zajlott.

hirdetés

A Körös-Maros Nemzeti Park arról számolt be, hogy a kicsik szinte azonnal és sikerrel lábra álltak, követték mamáikat. A gyors ellés és lábra állás a növényevő állatoknál kulcskérdés a túlélés szempontjából, hiszen a ragadozókkal szemben csak így lehet esélyük. Az állatpark kifutójának biztonságában, az ősi ösztönnek engedelmeskedve a tehenek féltő módon fektették el borjaikat, akik kiváló rejtő színűkben bízva hangtalanul várják a szoptatási időket.

Mivel az állatok gyorsan növekednek, egyre többször indulnak sétálni a kifutóban a tehenekkel. Az ivarukat tekintve két ünő (nőivarú) borjút, no és büszke szüleiket bárki megcsodálhatja a Körösvölgyi Állatpark gímszarvas-kifutójában.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!