25 éve a zenei pályán – Bodrogközy Ritával beszélgettünk – Körös Hírcentrum

25-eve-a-zenei-palyan-–-bodrogkozy-ritaval-beszelgettunk-–-koros-hircentrum

Bodrogközy Rita 25 éves énekesnői pályafutása során rengeteg zenei formációban énekelt frontemberként, vagy háttér vokalistaként. Zenei érdeklődését, nyitottságát édesanyjától örökölte, aki elismert hegedűművész volt, Rita megszületése után viszont kizárólag hobbiszinten művelte tovább.

Rita az iskolában aktív énekkaros volt, sok énekversenyt nyert, viszont a kötelezőnek mondható iskolai zenekar kimaradt neki – amiket később, már valódi zenekarokkal sikerült pótolnia. Elmondása szerint sokáig is tartott neki az együttműködés egy-egy zenekarral, ami annak köszönhető, hogy nem egy csapongó típus. Volt idő, amikor egyszerre több zenekara is volt, de ez mára már lecsökkent egyre, amely a nemzetközi sikereket is elért Dirty Slippers együttes. Velük volt szerencséje a legendás londoni Abbey Road stúdióban is dolgozni jónéhány dalon.

hirdetés

Fontos számukra a Suliturné nevezésű iskolai rendezvényük is, ahol egy koncert keretein belül osztanak meg hasznos és fontos tanácsot a fiatalsággal drogokról, káros szenvedélyekről.

Önálló gyermekműsorai is igencsak népszerűek, amelyeknek elemei – az ismert gyermekdalok mellett – az ugrálóvár és a lufihajtogatás is. Számára nem csupán műsorelem a közvetlenség és a gyermekszeretet. 25 éves pályafutása során rengeteg vicces, vagy meghökkentő esetet élt át, de igyekszik mindegyiket korrekten és megfontoltan kezelni.

A zenélés mellett a filmes vonalon is aktív. A Hungarikumok Nyomában című tv sorozat egyik főszereplője Kulcsár Edina, valamint Reviczky Gábor oldalán.

A teljes interjú itt hallható:

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!