Lopáson kapták a békéscsabai rendőrségen dolgozó biztonsági őrt – Körös Hírcentrum

lopason-kaptak-a-bekescsabai-rendorsegen-dolgozo-biztonsagi-ort-–-koros-hircentrum

lopás a békéscsabai rendőrségen, rendőrség Illusztráció: Körös Hírcentrum

Kisebb értékre üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntette és 2 rendbeli lopás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 30 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, aki a rendőr-főkapitányságon dolgozott fegyveres biztonsági őrként, de a Nemzeti Védelmi Szolgálat lebuktatta.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi a vádbeli időben fegyveres biztonsági őrként – objektumőri feladatokat ellátva – dolgozott a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság Békéscsaba, Bartók Béla út 1-3. szám alatti épületében. Munkájának ellátása során – miközben társaival a főkapitányság Munkácsy utcai bejáratánál láttak el objektumőri feladatokat – két alkalommal is meglopta kollégáit. A sértettek időleges távollétét kihasználva 2023 nyarán egyik társa őrizetlenül hagyott táskájából 1.500.-Ft-ot, míg másik kollégája táskájából 2024 januárjában1.300.-Ft készpénzt vett el.

hirdetés

A Nemzeti Védelmi Szolgálat 2024. január 24-én a terhelttel szemben megbízhatósági vizsgálatot rendelt el. Ennek keretében a szolgálat munkatársa 2024. február 04-én, a délutáni órákban az utcáról odament a főkapitányság Munkácsy utca felőli kapujánál objektumőri feladatokat ellátó terhelthez, majd megőrzés végett átadott részére egy sporttáskát, amiben 75.000.-Ft készpénz, egy 40.000.-Ft értékű fülhallgató és további használati tárgyak voltak.

A szolgálat munkatársa azt állította a terheltnek, hogy a táskát és a benne lévő tárgyakat a közelben egy parkolóban elhagyottan találta. A terhelt az átvett és ily módon rábízott tárgyakat ezt követően nem továbbította a rendőrségre, hanem azokat előbb a saját táskájába tette, majd a készpénzt a pénztárcájába, a fülhallgatót pedig a ruházatába helyezte, ily módon a dolgokat jogtalanul eltulajdonította. A terheltet a munkaideje lejártát követően, a rendőrség épületéből való távozás során a szolgálat munkatársai megállították, majd intézkedés alá vonták és lefoglalták tőle a rábízott tárgyakat.

Ez is érdekelheti:

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!