Több doboz festéket lopott egy férfi egy békéscsabai nyomdaipari cégtől – Körös Hírcentrum

tobb-doboz-festeket-lopott-egy-ferfi-egy-bekescsabai-nyomdaipari-cegtol-–-koros-hircentrum

békéscsabai nyomdából lopott, nyomdagép, nyomda Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb értékre folytatólagosan elkövetett lopás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 47 éves büntetlen előéletű békéscsabai férfival szemben, aki a munkahelyéről festéket lopott.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint, a férfi 2006 óta festékkeverőként dolgozott egy békéscsabai nyomdaipari, csomagolástechnikai cégnél. Munkahelyéről 2024. január 1-jét követően több alkalommal, alkalmanként 1-4 doboz, 2,5 kg-os kiszerelésű, darabonként 5.600.-Ft értékű nyomdaipari festéket vitt el jogtalan eltulajdonítási szándékkal úgy, hogy azokat a táskájába és a robogója csomagtartójába helyezte, majd a műszak végén azokkal együtt hagyta el a telephelyet.

hirdetés

Így tervezte ezt 2024. február 06-án is, azonban a reggeli órákban, a munkahelyéről történt távozás során ellenőrzés alá vonták, és megtaláltak nála elrejtve 4 doboz piros, sárga, fekete és kék színű 2,5 kg-os kiszerelésű, nyomdaipari festéket, amiket jogtalan eltulajdonítási szándékkal akart elvinni. A férfi lakásán tartott házkutatás során további 35 doboz fekete, magenta, sárga és cyan színű nyomdaipari festék került lefoglalásra, amiket szintén jogtalan eltulajdonítási szándékkal vitt a munkahelyéről haza. A terhelt a sértett cégnek összesen 220.000.-Ft kárt okozott, amely a megtalált festékek lefoglalásával és kiadásával teljes mértékben megtérült.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!