A napos szombat után pünkösdre visszatérnek a záporok, zivatarok – Körös Hírcentrum

a-napos-szombat-utan-punkosdre-visszaternek-a-zaporok,-zivatarok-–-koros-hircentrum

Meleg, nyárias lesz a hosszú hétvége, de pünkösdkor ismét megnő a záporok, zivatarok kialakulásának esélye – derül ki az Időkép előrejelzéséből.

Mint írják, a pénteki zivatarozást követően szombatra átmenetileg megnyugszik a légkör fölöttünk, csak helyenként északon fordulhatnak elő futó záporok, néhol zivatarok. Az ország nagy részén sokat fog sütni a nap, és délután már nyáriasan meleg időre készülhetünk, 24-28 fok közötti maximumokkal. Ettől északon lesz pár fokkal hűvösebb. Reggel viszont északon, északnyugaton még többfelé ködös idő okozhat kora őszies hangulatot.

hirdetés

Pünkösdre visszatérnek a záporok, zivatarok

Az ünnep két napja közül egyértelműen a vasárnap látszik kedvezőbbnek. Ekkor sokat fog sütni a nap, de a Dunától keletre már beindulnak a gomolyfelhők és a záporok, zivatarok. Délután a tartósan napos tájakon a 30 fokot is megközelítheti a hőmérséklet.

Pünkösdhétfőn már jóval gyakrabban megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé, akár több alkalommal is nyakunkba szakadhat az ég: heves záporok, zivatarok jönnek, többfelé felhőszakadás méretű csapadék hullhat.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!