Kábítószereket és pszichotróp anyagokat értékesített egy sarkadi férfi – Körös Hírcentrum

kabitoszereket-es-pszichotrop-anyagokat-ertekesitett-egy-sarkadi-ferfi-–-koros-hircentrum

Kábítószer-kereskedelem bűntette és kereskedéssel elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 29 éves büntetlen előéletű sarkadi férfival szemben, aki huzamosabb időn át különféle kábítószereket és pszichotróp anyagokat értékesített vevőkörének. Bűnsegédlet miatt került sor vádemelésre egy 21 éves büntetett előéletű sarkadi férfival szemben is, aki segített a másik férfinak „varázsdohányt” előállítani.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a 29 éves férfi 2020. évtől kezdődően – 2023. október 14-én történt őrizetbe vételéig – rendszeres haszonszerzés végett nagyobb mennyiségben kábítószernek és új pszichoaktív anyagnak minősülő szert vásárolt az eljárás során ismeretlenül maradt személytől, melyet ezt követően az otthonában kisebb adagokra kicsomagolt. A kicsomagolt adagokat anyagi haszonszerzés végett továbbértékesítette a vevői körének, legalább 10 sarkadi férfinak, köztük a 21 éves terheltnek is. A férfi ily módon kannabiszt és mefedron tartalmú kábítószert, valamint „kristály” és „varázsdohány” elnevezésű új pszichoaktív anyagokat értékesített, amely tevékenységből legalább 4.600.000.-Ft bevételt ért el.

hirdetés

A 21 éves férfi a másik férfi kérésére, annak lakóhelyén legalább 3 alkalommal segítséget nyújtott az új pszichoaktív anyag értékesítésében oly módon, hogy a bűntársa által beszerzett új pszichoaktív anyagot tartalmazó szert acetonban feloldotta, a fogyasztásra „megfelelő” erősségben dohánnyal összekeverte, hígította, majd annak egy részét – kipróbálás végett – cigarettahüvelybe töltötte. A 29 éves férfi a másik terhelt által előállított anyagot (az ún. „varázsdohányt”) az előzőekben részletezett vásárlókörének értékesítette.

A járási ügyészség a terheltek beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a 29 éves férfi letartóztatását az elsőfokú ügydöntő határozatának kihirdetésig tartsa fenn. Indítványt tett továbbá az ügyészség arra, hogy a bíróság ezt a férfit beismerése esetén is végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, valamint 4.600.000.-Ft erejéig rendeljen el vele szemben vagyonelkobzást, illetőleg kötelezze őt az eljárás során felmerült, több mint 900.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. A járási ügyészség indítványa a másik férfival szemben elzárás büntetés kiszabására irányul és arra, hogy az ő vonatkozásában felmerült, közel 160.000.-Ft-ot kitevő bűnügyi költséget ő is fizesse meg.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!