Felújítják az Idősek Klubját Medgyesegyházán – Körös Hírcentrum

felujitjak-az-idosek-klubjat-medgyesegyhazan-–-koros-hircentrum

felújítás, munka, fejlesztés Medgyesegyházán Illusztráció: Pixabay.com

Medgyesegyháza Városi Önkormányzat Európai Uniós támogatásból valósítja meg az Idősek Klubja felújítását. A Széchényi Terv Plusz Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében meghirdetett TOP_Plusz-3.3.2-21 helyi egészségügyi és szociális infrastruktúra fejlesztése című pályázati felhívásra benyújtott sikeres pályázaton 89,72 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az önkormányzat. A projekt célja a településen élő valamennyi időskorú, rászoruló számára a nappali ellátás elérhetősége biztosítása.

A fejlesztés keretében az alábbiak valósulnak meg:

hirdetés

A meglévő főépület bővítése 2 db irodával, közlekedővel, szélfogóval, pihenőszobával és dolgozói étkezővel, a bővített rész komplett központi fűtési rendszer kiépítése, komplett víz-szennyvíz hálózatának kiépítése, komplett elektromos hálózat kiépítése, valamint a feladatok ellátásához szükséges eszközbeszerzések valósulnak meg.

A meglévő épületrészben mozgáskorlátozott WC-mosdó kialakítása, a meglévő vizes blokkok teljes körű korszerűsítése, átépítése, burkolatok és szaniterek cseréjével, előtér és közlekedő közötti válaszfal elbontása, pince és padlásfeljárók ajtóinak cseréje, klubszobákon és étkezőn lévő kétszárnyú ajtók átalakítása szabad nyílásokká a jobb helykihasználás érdekében helyiségek padlóburkolatának cseréje, felvizesedett falszakaszokon szárító vakolatok készítése.

A meglévő központi fűtési rendszer korszerűsítése, kondenzációs gázkazán beépítése, a meglévő radiátorokra hőfokszabályzós radiátorszelepek felszerelése. Elektromos hálózat felülvizsgálata és igény szerinti javítása, korszerűsítése. A korszerűsítésre kerülő szociális blokkban új elektromos hálózat kiépítése

Az idősek klubja nappali ellátás alapvető célja, hogy a településen élő valamennyi időskorú, rászoruló számára a nappali ellátás elérhetősége biztosítva legyen, módot adva ezzel a közösségi együttlétre, a pihenésre, a közösségi programokon való részvételre.

A projekt konzorciumban kerül megvalósításra. A konzorcium tagjai Medgyesegyháza Városi Önkormányzat és OROS-PROJEKT Nonprofit Kft. Az OROS-PROJEKT Nonprofit Kft. a projekt megvalósítása során projektmenedzsmenti feladatokat lát el.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2024.12.31. A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!