A rendőrség nevével visszaélő, csaló e-mailek terjednek a kibertérben – Körös Hírcentrum

a-rendorseg-nevevel-visszaelo,-csalo-e-mailek-terjednek-a-kiberterben-–-koros-hircentrum

Olyan adathalász módszerrel próbálkoznak a csalók, amelyben bűncselekmény elkövetésével vádolják a címzettet. Első ránézésre akár hitelesnek is tűnhet a levél, azonban jobban megvizsgálva látható, hogy valami nem stimmel – számolt be a rendőrség a Police.hu oldalon.

Az árulkodó jelek a következők:

hirdetés
  • Nem létezik a „Budapesti Rendőr-főkapitányság Kerületi Rendőrkapitányság VII. Kiskorúak Védelmét Szolgáló Szolgálat Bunügyi Főigazgatóság”. Általánosságban elmondható, hogy a feladó jól csengő, de valójában nem létező szervezetekre hivatkozik.
  • A hivatkozott e-mail cím nem magyar és nem a Magyar Rendőrséghez tartozó címet jelöl.
  • A levél szövege rossz magyarsággal íródott, a helyesírási hibákon túl keverve használ idegen nyelvű és magyar kifejezéseket.
  • A levél jellemzően külföldi e-mail címről érkezik.

Fontos:

Ne dőljön be ezeknek a megtévesztő leveleknek! Tartalmukat ne ossza meg, választ ne adjon! Az e-mail csatolmányait ne töltse le és a szövegben található hivatkozásokat se nyissa meg! Ha a levél fizetésre szólít fel, ne fizessen!

Ha kétsége támad a küldemény hitelességével kapcsolatban, a küldő szervezettel a kapcsolatot ne a levélben található, hanem a rendőrség hivatalos weboldalán megtalálható elérhetőségeken keresztül vegye fel!

Amennyiben ilyen, vagy ehhez hasonló levelet kap, mindig ellenőrizze a feladót! Soha ne kattintson megszokásból, mindig legyen körültekintő!

Legyen éber, és ne dőljön be a csalóknak!

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!