Díjakat adott át a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara – Körös Hírcentrum

dijakat-adott-at-a-bekes-varmegyei-kereskedelmi-es-iparkamara-–-koros-hircentrum

Küldöttgyűlést tartott hétfőn a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara. A rendezvényen átadták a 2023-ban kiérdemelt díjakat.

  • AZ ÉV BÉKÉS VÁRMEGYEI KAMARAI VÁLLALKOZÓJA 2023” díj kitüntetettje: Takács Sándor, a Carlo Quality Biztonságtechnikai Kft. ügyvezető igazgatója.
  • AZ ÉV BÉKÉS VÁRMEGYEI IPARI VÁLLALKOZÁSA 2023” díjat kapta a Metal Grinding Kft.
  • AZ ÉV BÉKÉS VÁRMEGYEI KERESKEDŐJE, SZOLGÁLTATÓJA 2023” díj kitüntetettje a Hotel Gyula Kft.
  • AZ ÉV BÉKÉS MEGYEI KÉZMŰVES VÁLLALKOZÓJA 2023″ díjat Gécs Norbert György egyéni vállalkozó érdemelte ki.
  • A „DR. GYALOG SÁNDOR EMLÉKDÍJ KIVÁLÓ KAMARAI MUNKÁÉRT 2023” díj posztumusz kitüntetettje, Cseh Béla István (1953-2024)
  • DR. GYALOG SÁNDOR EMLÉKDÍJ KIVÁLÓ KAMARAI MUNKÁÉRT 2023-díjat kapta Lindenberger Lajos.

Takács Sándor, a CARLO QUALITY Biztonságtechnika Kft. ügyvezetője az Év Békés vármegyei kamarai vállalkozója 2023. díj kitüntetettje.

hirdetés

Takács Sándor 1991-ben, Békéscsabán, a Trefort Ágoston Szakképző Iskolában végzett elektronikai műszerészként, majd 1993-ban technikusi oklevelet szerzett. 1996-ban a Békéscsabai Regionális Munkaerőfejlesztő és Képző Központnál, két évvel később Trefort Ágoston Szakképző Iskolában mechanikus és elektronikus vagyonvédelmi rendszerszerelőként végzett, majd 2007-ben biztonságtechnikai mérnök lett. 2008-ban több képzésen is részt vett: a Debreceni Egyetem- Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumában Műszaki Kar építési műszaki ellenőr I. építmény- és épületvillamosság szakterületen tanult, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzvédelmi szakvizsga- beépített tűzjelző berendezések tervezése, és a kivitelezésért felelős műszaki vezetés, Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tűzvédelmi szakvizsga-beépített tűzoltó berendezések tervezése, és a kivitelezésért felelős műszaki vezetés területen végzett tanulmányokat.

Takács Sándor/ Fotó: Pintér Vince/BVKIK

1998-ban a Személy, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Békés Megyei Területi Szervezetének tagja, később megyei elnöke lett. 2006-tól az országos elnökség által biztonságtechnikai alelnöki teendőkkel megbízott országos küldötte, a Magyar Mérnöki Kamara Elektrotechnikai tagozatának, a Békés Megyei szakbizottságának a tagja, a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja. Mint biztonságtechnikai szakember szakvéleményt készít különböző biztonságtechnikai és őrzés-védelmi témákban.

A biztonságtechnikai cégét, a CARLO QUALITY Kft-t 1994-ben egyéni vállalkozóként indította, majd bt-vé, később kft-vé alakította. A társaság Békés vármegye vezető biztonságtechnikai vállalkozása. Az elmúlt 3 évtized alatt minden esztendőt pozitív mérleggel zárt. A cég jelenleg 22 alkalmazottat foglalkoztat.

A CARLO QUALITY Kft látja el Békés és Csongrád-Csanád vármegyében az MBH Bank fiók és ATM hálózatának telepítési és karbantartási munkáit. Működteti a Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzátjelző rendszerét. Több száz cégtől érkezik állandó felkérés hozzájuk, mint pl. a Henkel Magyarország Kft, Claas Hungária Kft, MET Csoport, LIDL, Egis Gyógyszergyár, Budapesti Módszertani Központ, Csaba Center, Békéscsabai és Gyulai Tankerület, Békéscsabai Szakképzési Centrum, Alföldvíz Zrt.

Az év Békés Vármegyei Ipari Vállalkozása 2023-ban a fémmegmunkálással foglalkozó, orosházi Metál Grinding Kft.

Gajda István Péter, a Metál Grinding Kft. ügyvezetője 1953-ban született Orosházán. 1971-ben esztergályos ipari tanulóként végezett az Orosházi Öblösüveggyárban, majd 1975-ben befejezte Szegeden a Gépkarbantartó-Javító Technikumot. 1980-ban tett mestervizsgát. 1975-től 1985-ig az Orosházi Öblösüveggyár I. hutájának géptechnikusaként dolgozott. 1985-től az I-II. huta karbantartó vezetőjeként tevékenykedett, az üveggyártó gépek külföldi és belföldi alkatrészeinek szakmai beszerzésével, valamint a svéd gépek alkatrészeinek hazai gyártástechnológiájával foglalkozott, majd 1988-ban kinevezték a IV-es huta üzemvezetőjévé. 1990-ben a Guardian Hunguard kikérte az induló gyárába műszakvezetőnek.

Átadták a kamarai díjakat
Gajda István Péter/ Fotó: Pintér Vince/BVKIK

Üvegről fémre 1997-ben váltott végleg, amikor is gépi forgácsoló egyéni vállalkozásba kezdett. A lépés nem volt váratlan: tíz évig az üveggyári munkája mellett, másodállásban gépi forgácsolással foglalkozott. Az egyéni vállalkozás először 1,- később 5-7 alkalmazottat foglalkoztatott és közben folyamatosan fejlődött. Mivel kevés volt a szakképzett munkaerő, elkezdték kinevelni a saját dolgozóikat, ami az ipari tanulók gyakorlati képzését és elméleti tudásának kiegészítését jelentette. Ezt a mai napig folytatják és a sikerek igazolják a befektetett energiát: a jelenlegi tanulóik közül az egyik az Országos Szakma Ifjú Mestere vetélkedőjén első helyezést ért el. Egy másik diákjuk, Joó Gergő ebben az évben gépi és CNC forgácsoló szakmában a Szakma Kiváló Tanulója Verseny országos döntőjében végzett az első helyen.

Az évek folyamán a cég is változott: 2021-ben egyéni vállalkozásból kft-vé alakult, kinőtték a családi ház udvarán lévő üzemet. Most egy sokkal nagyobb és komfortosabb telephelyet bérelnek. Gépparkjuk fejlesztésében négy sikeres pályázat segített, és sok a sajáterős beruházásuk is. Következetes fejlesztési politikájuk és a jövőbe vetett hitük predesztinálta a vállalkozást arra, hogy az előre menekülést válassza a gazdasági tevékenységében. Munkáikban egyedi, nagyon magas hozzáadott értéket képviselő tevékenységet képviselnek, különleges igényeket elégítenek ki, ezért a piacuk is igen speciális, szűk réteget érint. Céljuk, hogy a gépparkjuk folyamatos korszerűsítésével a kor technológiai igényeinek megfeleljenek. Szeretnék a magas szakmai tudású munkatársaikat megőrizni, anyagilag megbecsülni és folyamatos továbbképzésben részesíteni, hogy a cég töretlenül fejlődhessen.

Az Év Békés Vármegyei Kereskedője, Szolgáltatója 2023-díjat a Hotel Gyula Kft. vehette át.

A cég tulajdonában lévő Wellness Hotel Gyula 2023-ban 1,5 milliárd forint bevételt és 335 millió forint adózás előtti eredményt ért el. Az eredményekhez a szálloda hatékony vezetése és az alkalmazottak odaadó munkája mellett, a több éve kidolgozott fejlesztési koncepció megvalósítása is hozzájárult.

Átadták a kamarai díjakat

A jelentősebb fejlesztéseket – a Covid-járvány okozta kényszerű üzemszünetet kihasználva – a szállodai szobák teljeskörű felújításával kezdték. Hogy ellensúlyozzák az energiaköltségek növekedését, korszerűsítették az épületgépészeti rendszert, valamint saját napelem-parkot építtetek ki. Versenyképességük fokozása érdekében június végére befejezik a szálloda kültéri szolgáltatásait bővítő beruházásukat. Kültéri úszómedencét, gyermek élménymedencét, gyermek játszóteret, bárépületet terasszal, pihenőkertet valamint zárt gépkocsi parkolót építenek 1 milliárd forint értékben. A beruházás finanszírozását a különböző Széchenyi Kártya program kedvező kamatozású hitelei igénybevételével tudták megoldani. A hitelkérelmek elkészítésében és bonyolításában nagy segítségükre voltak a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara munkatársai.

A szálloda tevékenysége jól illeszkedik Gyula város turisztikai koncepciójának megvalósításában, a szálloda vezetője közreműködik a koncepció kialakításában. A város egyik legnagyobb adófizetőjeként is támogatják város fejlődését, ami a szállodák létérdeke is.

Az Év Békés Megyei Kézműves Vállalkozójának 2023-ban Gécs Norbert György karosszérialakatost, klímaszerelőt és hegesztő mestert választották.

Gécs Norbert György 1987-ben szerzett képesítést karosszérialakatos szakmában, majd később mestervizsgát is tett. 1998-ban diplomázott pedagógus nevelőtanárként. Mindig figyelemmel kísérte a technika fejlődését, éppen ezért rendszeresen képzéseken, szakmai kiállításokon, konferenciákon vesz részt a mai napig. Egyéni vállalkozóként dolgozik 1999 óta, ezzel egyidejűleg megkezdte a karosszérialakatos tanulók képzését. Nem sokkal később, amikor bővítette a vállalkozást, hegesztő, járműfényező és klímaszerelő szakmában is elkezdte képezni a tanulókat.

Átadták a kamarai díjakat
Gécs Norbert György / Fotó: Pintér Vince/BVKIK

A Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamaránál rendszeresen vizsgáztat épületgépészet és specializált gép- és járműgyártás ágazatban ágazati alapvizsga elnökként és vizsgafelügyelőként. A karosszérialakatos mestervizsga bizottság Békés vármegyei elnöke.

A Békéscsabai Ipartestületnél alelnök tisztséget tölt be. Munkáját nagy lelkesedéssel végzi. 36 éves szakmai tapasztalatát a gépjárműjavításban dolgozó kollégák is elismerik, hiszen időt, fáradtságot nem kímélve igyekszik maximálisan teljesíteni. Kollégáikkal, ügyfeleivel jó kapcsolatot ápol. Vállalkozását folyamatosan fejlesztve, szinte teljes körűen eleget tud tenni a megrendelők igényeinek.

A Dr. Gyalog Sándor emlékdíj 2023-at a kiváló kamarai munkáért posztumusz Cseh Béla Istvánnak ítélte meg a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara.

Cseh Béla István a kézműves, majd 1995-től a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara aktív önkéntes tagja volt. A Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara delegáltjaként részt vett a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Oktatási és Szakképzési Kollégiumának munkájában. 2016-ban a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara kézműipari alelnökévé választották. Fodrász szakmában országos mestervizsga bizottság elnöki kinevezéssel rendelkezett.

A szakmai pályafutása is nagyon színes volt: először Békéscsabán mérettette meg magát a hetvenes évek végén, innen egyenes út vezetett a régiós, majd az országos versenyekre. Nem sokkal később, 1986-tól a Magyar Fodrász válogatott keret tagja, majd 1997-től tíz éven keresztül magyar bajnok volt. 2004-ben Amerika kupát nyert, majd Uruguayban első helyezettként végzett, 2008-ban Szentpéterváron a Mesterek Tornán második, 2009-ben Párizsban, az Európa Bajnokságon első, 2010-ben Párizsban, a világbajnokságon harmadik helyezett lett. A versenyzést befejezve mentorként ért el hatalmas eredményeket, egyebek mellett 2012-ben a milánói junior világbajnokságon 12. helyezést ért el a diákja. 2009-ben elnyerte a 2008. év Békés Megyei Kézművese címet, 2022-ben megkapta az Ezüstkoszorús fodrászmester címet.

Átadták a kamarai díjakat
Kunos Zsuzsanna / Fotó: Pintér Vince/BVKIK

Kezdetektől fogva szívén viselte a teljes kézműves szakma minden vállalkozójának sorsát, problémáit. Nevéhez fűződik a Kézműves Családi Nap létrehozása és ő volt az ötletgazdája számos szakmai rendezvénynek. Személyesen is figyelemmel kísérte a fodrász szakma legújabb hazai és nemzetközi trendjeit, szakmai tanulmányutak megálmodója és aktív résztvevője volt. Az ő ösztönzésére számos Békés megyei vállalkozó mérettette meg magát a Magyar Kézműves Remek Pályázaton és ért el elsöprő sikereket. Az 1953-ban született és 2024-ben elhunyt fodrászmesternek megítélt Dr. Gyalog Sándor emlékdíjat özvegye, Kunos Zsuzsanna vette át.

Dr. Gyalog Sándor Emlékdíjat vehetett át a kiváló kamarai munkájáért a visszavonult cukrászmester, Lindenberger Lajos.

A visszavonult vállalkozó 1953-ban született Gyulán és a fürdővárosban is dolgozott. Lindenberger Lajos 1972-ben érettségizett a gyulai Erkel Ferenc Gimnáziumban, 1972-től 74-ig a Békés Megyei Vendéglátóipari Vállalatnál volt cukrász tanuló. A szakmunkásképző iskolát Szegeden végezte.

A szakmát még gyerekkorában szerette meg: nagyapja mézeskalács- készítőként dolgozott, édesapja és nagybátyja pedig cukrászként. Lindenberger Lajos a cukrásziskola elvégzése után a családi vállalkozásba állt be 1982-ig, amikor is önálló ipart váltott. 1980-ban mestervizsgázott, 1981 óta a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének megyei elnöke és az elnökségben képviselője. 1995-től 1998-ig a Békés Megyei Kézműves Kamara alelnöke volt, utána elnökségi tagja.

Lindenberger Lajos / Fotó: Pintér Vince/BVKIK

2000-től 2005-ig a gyulai Göndöcs Benedek Szakképző Iskolában oktatta is a cukrászatot. Két volt tanítványa világbajnoki és olimpiai aranyérmet szerzett. Lindenberger Lajos jelenleg a Békés Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnökségi tagja, az előző szakképzési rendszerben a kamara megbízásából szakmai gyakorlati szintvizsgákon, valamint mestervizsgán vizsgáztatóként is részt vett.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!