Békésben is folytatódik a szúnyoggyérítés – Körös Hírcentrum

bekesben-is-folytatodik-a-szunyoggyerites-–-koros-hircentrum

A Szigetközben a korábbi esőzések, a Tisza mentén pedig a folyó megemelkedett vízszintje miatt számos területen alakultak ki szúnyogtenyészőhelyek. Az egyre melegebb időben megkezdődött a kifejlett szúnyogok rajzása. A legtöbb vérszívóra a folyók és tavak mentén kell számítani, de a visszamaradt pocsolyák is ideális élőhelyet jelentenek számukra, így akár vízpartoktól távolabb is jelentős ártalom alakulhat ki.

Az elmúlt hetekben a szakemberek folyamatosan végeztek szúnyoglárvák elleni kezeléseket a vizes élőhelyeken. Békés vármegyében, a Körösök holtágain továbbra is légi biológiai módszerrel védekeznek a szúnyoglárvák ellen, de több területen már a kifejlett szúnyogok ellen is fel kell lépni.

hirdetés

Kilenc vármegye 197 településén gyérítik a szúnyogokat ezen a héten

A Szigetközben, Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Jász-Nagykun-Szolnok vármegye Tisza menti településein, valamint a Tisza-tó térségében földi járműről permetezik a vérszívók elleni készítményt az esti, éjszakai órákban. Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Heves és Pest vármegye több településén is fellépnek a szúnyogok ellen.

A kezeléseket a települések lakott területén, platós gépjárműre rögzített berendezéssel végzik el. A legtöbb helyen úgynevezett ULV eljárást alkalmaznak, amelynek során a permetszert nagyon kis mennyiségben – hektáronként alig több mint fél liter – apró cseppekre porlasztva juttatják ki a szakemberek.

A készítmény az alacsony dózisnak köszönhetően csak az érzékenyebb rovarokat pusztítja el, melegvérűekre, így emberre, háziállatokra nem jelent veszélyt.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!