Az ukrán erők visszaszorították az orosz csapatokat a Harkiv megyei Vovcsanszknál – Körös Hírcentrum

az-ukran-erok-visszaszoritottak-az-orosz-csapatokat-a-harkiv-megyei-vovcsanszknal-–-koros-hircentrum

Az ukrán erők tüzérségi csapást mértek az oroszokra és visszaszorították őket Harkiv megyének az orosz határhoz közeli részében – írta hétfő délutáni harctéri helyzetjelentésében az ukrán vezérkar.

A közlés szerint jelenleg a határ közelében fekvő Vovcsanszk városának északi peremvidékét igyekeznek “megtisztítani”. Összecsapás kezdődött a várostól mintegy 30 kilométerre nyugatra fekvő Sztaricja településnél is. “Az ellenség teljes vesztesége 106 ember, valamint 25 fegyverzet és haditechnikai eszköz” – írta a vezérkar.

hirdetés

A beszámoló szerint az oroszok részleges sikereket értek el a Vovcsanszktól mintegy negyven kilométerre nyugatra fekvő Lukjanci falu környékén, de az ukrán csapatok azóta ellentámadásba lendültek. Az orosz erők a nap folyamán nyolc légicsapást hajtottak végre Vovcsanszk melletti Udi, Lipci, Hrafszke és Veszele települések ellen.

Oleh Szinyehubov, Harkiv megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy az orosz ágyúzások következtében hétfőn legalább egy helyi lakos életét vesztette és négy megsebesült. Arról is beszámolt, hogy elrendelték az árva, illetve a szülői gondozástól megfosztott gyermekek kötelező evakuálását a harcok által leginkább sújtott térségből. Szavai szerint 113 gyermekről van szó, közülük kilencen gyámjaikkal együtt már el is hagyták a Vovcsanszk környéki kistelepüléseket.

Az ukrán országos rendőrség a honlapján arról adott hírt, hogy orosz mesterlövészek rálőttek egy páncélozott rendőrautóra Vovcsanszkban, miközben a rendőrök embereket készültek kimenekíteni a városból. “Három rendőr életét mentette meg egy páncélozott Toyota Hilux terepjáró, amelyet hat hónappal ezelőtt az Egyesült Államok kormánya adott át a belügyminisztériumnak” – fűzte hozzá a rendőrség sajtószolgálata a közleményben. Olekszandr Prokugyin, a déli Herszon megye kormányzója a közösségi oldalakon arról adott hírt, hogy az orosz erők nap közben a régiójában lévő Kizomisz falut vették ágyútűz alá, aminek következtében két helybeli életét vesztette.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!