Orosz védelmi minisztérium: Oroszország öt falut foglalt el Harkiv régióban – Körös Hírcentrum

orosz-vedelmi-miniszterium:-oroszorszag-ot-falut-foglalt-el-harkiv-regioban-–-koros-hircentrum

Az orosz erők öt határ menti falut foglaltak el pénteken indított offenzívájuk során Harkiv régióban – közölte az orosz védelmi minisztérium szombaton.

A minisztérium tájékoztatása szerint az orosz erők elfoglalták Pletyenyivka, Ohirceve, Boriszivka, Pilna és Sztrilecsa hátárhoz közel lévő falvakat. A sajtótájékoztatón elhangzottak szerint az orosz csapatok elfoglalták a délebbre fekvő Donyeck régióban lévő Keramikot is.

hirdetés

Ukrán tisztségviselők pénteken közölték, hogy Oroszország újabb offenzívát indított Harkiv régió ellen. Oroszország szombaton is folytatta támadásait Harkiv térségében, és megpróbált továbbnyomulni – közölte Oleh Szinyehubov, Harkiv kormányzója.

Az orosz csapatok először 2022 februárjában intéztek támadást az ukrajnai Harkiv megye ellen, de az év szeptemberében az ukrán ellentámadás kiszorította őket a megye nagy részéből. A határ másik oldalán fekvő, oroszországi Belgorod régiót azóta rendszeres ukrán drón- és tüzérségi csapások érik.

Márciusban arra a kérdésre, hogy az orosz erőknek esetleg el kell-e foglalniuk Harkiv régiót, Vlagyimir Putyin orosz elnök azt mondta, hogy az orosz területet csak úgy lehet biztosítani az ukrán csapásoktól, ha létrehoznak egy ütközőzónát, amely az orosz területeket az ukrán erők lőtávolságán kívülre helyezi. Oroszország Ukrajna területének mintegy 18 százalékát tartja ellenőrzése alatt.

MTI

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!