Maró hatású szerrel locsolt le egy autót egy férfi Orosházán, öt és fél millió forintos kár keletkezett – Körös Hírcentrum

maro-hatasu-szerrel-locsolt-le-egy-autot-egy-ferfi-oroshazan,-ot-es-fel-millio-forintos-kar-keletkezett-–-koros-hircentrum

autó, vezet, műszerfal, ittas vezetés, halálos baleset Kiemelt kép illusztráció!

Jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 52 éves büntetlen előéletű orosházi férfival szemben, aki maró folyadékkal öntötte le a haragosa által használt autót. A terheltnek a sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie a járási ügyészség indítványa szerint.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint, a terhelt régebb óta jó ismeretségi viszonyban állt a sértett férfival, azonban a kettőjük közötti viszony 2023. év elejére megromlott, közöttük kölcsönös ellenszenv alakult ki, egymást az elektronikus kommunikációs lehetőségeikről kölcsönösen letiltották.

hirdetés

A terhelt autófényező foglalkozása révén a különféle vegyszerek használata, a vegyi anyagoknak a festett fémfelületekre való hatása terén ismeretekkel, gyakorlati tapasztalatokkal rendelkezett. 2023. június 9-én, az éjszakai órákban gépkocsival haragosa orosházi lakóhelyéhez hajtott, odament az ismerőse ügyvezetése alatt álló cég tulajdonában lévő, ténylegesen az ismerőse által használt személygépkocsihoz, és a magával vitt maró tartalmú szerves folyadékkal a gépjárművet következetesen, minden lényeges karosszéria elemére kiterjedően lelocsolta, majd távozott a helyszínről.

A maró vegyület a gépjármű karosszéria festékrétegét felmarta, ezáltal a terhelt cselekményének következtében a gépjárműben összesen 5.500.000.-Ft javítási költséggel helyrehozható kár keletkezett, amely nem térült meg.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!