Éveken át nem fizette a gyermektartásdíjat, közérdekű munkára ítélték – Körös Hírcentrum

eveken-at-nem-fizette-a-gyermektartasdijat,-kozerdeku-munkara-iteltek-–-koros-hircentrum

forint, pénz, csalás, biztosítási csalás Kiemelt kép illusztráció! Fotó: Pixabay.com

Tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt a Békéscsabai Járási Ügyészség vádirata alapján – a korábbi próbára bocsátás megszüntetése mellett – 300 óra közérdekű munka büntetésre ítélt előkészítő ülésén a Békéscsabai Járásbíróság egy 44 éves csanádapácai illetőségű, de gyáli tartózkodási helyű férfit, aki huzamosabb időn át önhibájából eredően elmulasztotta a gyermektartásdíj fizetését. A közérdekű munkát az elítélt hetente legalább egy napon – a heti pihenőnapon vagy a szabadidejében –, díjazás nélkül végzi. A közérdekű munkára ítélt köteles a számára meghatározott munkát elvégezni. Ha az elítélt a számára meghatározott munkát önhibájából nem végzi el, a közérdekű munkát vagy annak hátralévő részét szabadságvesztésre kell átváltoztatni. Az ítélet jogerős.

A Békés Vármegyei Főügyészség közleménye szerint, a férfi házasságát az Orosházi Városi Bíróság 2011-ben bontotta fel, a 2005 decemberében született közös kiskorú gyermeket az édesanyánál helyezte el, egyidejűleg arra kötelezte a férfit, hogy gyermeke tartására havi 15.000.-Ft gyermektartásdíjat fizessen meg a gyermeket ténylegesen gondozó édesanya részére.

hirdetés

A férfi a gyermektartás díj fizetési kötelezettségének 2014. év óta önhibájából nem tesz eleget, ezért őt a Békéscsabai Járásbíróság a 2018 októberében jogerőre emelkedett határozatával a 2014 decembere és 2018 májusa közötti időben elkövetett tartási kötelezettség elmulasztásának vétsége miatt 2 évi időtartamra próbára bocsátotta.

A büntetőeljárás, illetőleg a vele szemben alkalmazott csekély súlyú büntetőjogi intézkedés eredménytelen maradt. A férfi továbbra sem tesz eleget tartásdíj fizetési kötelezettségének, bár az elmúlt évek alatt több munkaviszonya volt, illetőleg a vádemelés időpontjában alkalmi munkákból származott jövedelme.

A férfinak a büntetőjogilag értékelhető időszakban, 2018-tól a vádirat benyújtásáig bezárólag önhibájából mindösszesen 900.000.-Ft gyermektartásdíj hátraléka keletkezett a gyermek édesanyja felé.

hirdetés

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!