Könnyebbséget kaphatnak a turisztikai szakmát tanuló Közgés diákok az egyetemen – Körös Hírcentrum

konnyebbseget-kaphatnak-a-turisztikai-szakmat-tanulo-kozges-diakok-az-egyetemen-–-koros-hircentrum

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Békéscsabai Szakképzési Centrum. A megállapodás célja a kreditelfogadás, valamint a képzések közötti átjárhatóság biztosítása a két intézmény meghatározott képzései esetében.

A Békéscsabai Szakképzési Centrum Széchenyi István Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikum és Kollégium (közismert nevén Közgé) Turisztika ágazatán tanuló, majd a képzés végén turisztikai szervező, értékesítő végzettséget szerző diákjai tanulmánybeszámítási lehetőséget kapnak a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának turizmus-vendéglátás alapszakára történő felvételük esetén.

hirdetés

A megállapodást Dr. habil Kovács Péter egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Karának dékánja, Paláncz György, a Közgé igazgatója, valamint Mucsi Balázs, a Békéscsabai Szakképzési Centrum főigazgatója írta alá.

Dr. Kovács Péter elmondta, hogy egy másik szak esetében már van egy működő együttműködési megállapodásuk a Békéscsabai Szakképzési Centrummal, de a turizmus-vendéglátás szak esetében ez az első. A dékán kiemelte, hogy a békéscsabai diákok teljesítménye és tehetsége, valamint a két oktatási intézmény közti hosszú együttműködés sarkallta a feleket a megállapodási szerződés aláírására.

Együttműködési megállapodást kötött a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kara és a Békéscsabai Szakképzési Centrum
Paláncz György, Mucsi Balázs és Dr. habil. Kovács Péter / Fotó: Körös Hírcentrum

Paláncz György mérföldkőnek nevezte a megállapodást, mivel ez az iskola első okleveles technikusi képzést érintő megállapodása. Az igazgató kiemelte, hogy a Szegedi Tudományegyetemé az ország egyik vezető felsőoktatási gazdasági-turisztikai képzése, míg a Közgé Magyarország negyedik legjobb technikuma. „A mostani megállapodás alapján az egyetem turizmus-vendéglátás alapszakán továbbtanuló diákoknak kevesebb tantárggyal kell megbirkózniuk, hiszen 8 kurzus 23 kreditjét már a középiskolában meg tudják szerezni, ami akár azt is jelentheti, hogy lerövidíthetik az egyetemi képzési idejüket” – fogalmazott.

Mucsi Balázs egyfajta minőségjelzőnek nevezte azt, mikor technikusi képzésben egy felsőoktatási intézménnyel jön létre együttműködés. Kiemelte, hogy ma már nem zsákutca a szakképzés, hanem többletlehetőség, mely akár meg is könnyítheti a felsőoktatásba való belépést. A főigazgató előrevetítette, hogy a két intézmény közötti rugalmas együttműködés bizonyára bővülni fog, mert ahogy a világ, a technika és a technológiai kihívások is napról napra változnak, a szakképzés és a felsőoktatás is változó terület.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!