Ukrán dróntámadás érte az oroszországi Belgorod régiót – Körös Hírcentrum

ukran-drontamadas-erte-az-oroszorszagi-belgorod-regiot-–-koros-hircentrum

Legalább hat ember meghalt és 35 megsebesült hétfőn kora reggel egy ukrán dróntámadásban az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régióban, amely a kijevi erők rendszeres célpontja – közölte a helyi kormányzó.

„Két kisteherautót (…), amelyek dolgozókat szállítottak munkahelyükre, és egy személygépkocsit támadott meg az ukrán hadsereg kamikaze drónokkal” – részletezte Vjacseszlav Gladkov a Telegram közösségi oldalon. „Hat ember meghalt és 35 megsebesült” – mondta. A támadás az ukrán határhoz közeli Berjozovka település közelében történt.

hirdetés

A sérülteket, akiket „a repeszek többé-kevésbé súlyosan megsebesítettek, mentőautók szállították el a régió egészségügyi központjaiba”. Egy ember állapota súlyos, két gyermeknek felületi sérüléseik vannak – tájékoztatott a kormányzó.

A regionális hatóságok szerint a járművek egy helyi húsipari vállalathoz tartoztak, és alkalmazottakat szállítottak

Oroszországban a hatóságok a náci Németország felett aratott győzelem emléknapjához kötődő ünnepségek egy részét, amelyek általában nagy tömegeket vonzanak országszerte, biztonsági okokból, különösen az ukrajnai konfliktushoz kapcsolódóan törölték.

Tavaly december 30-án Belgorodot, a régió azonos nevű fővárosát, amely Berjozovka településtől 60 kilométerre fekszik, a leghalálosabb támadás érte orosz földön azóta, hogy Moszkva 2022 februárjában offenzívát indított ukrán szomszédja ellen. A halálos áldozatok száma 25 volt, továbbá mintegy százan megsebesültek, több száz embert pedig kimenekítettek lakhelyéről.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!