Két település elfoglalásáról tett bejelentést az orosz védelmi minisztérium – Körös Hírcentrum

ket-telepules-elfoglalasarol-tett-bejelentest-az-orosz-vedelmi-miniszterium-–-koros-hircentrum

Elfoglalta az orosz hadsereg az ukrajnai Harkiv megyében lévő Kotljarivka és donyecki régióban lévő Szolovjove települést – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.

Az orosz hadijelentés szerint az orosz haderő az elmúlt nap folyamán négy frontszakaszon foglalt el kedvezőbb állásokat és 11 ukrán támadást és ellenrohamot vert vissza, az ukrán hadseregnek pedig több mint 960 katonája esett el vagy sebesült meg súlyosan. A minisztérium a megsemmisített ukrán katonai célpontok és haditechnikai eszközök között említett meg két, csapásmérő drónokat összeszerelő üzemet, egy SzU-27-es repülőgépet, négy harckocsit – köztük egy Leopardot -, egy páncélozott harcjárművet, egy páncélozott szállítójárművet, egy amerikai M109-es Paladin és két lengyel Krab önjáró, valamint kilenc amerikai M777-es és egy M198-as vontatott tarackot, HIMARS sorozatvetők hét rakétáját, továbbá 23 drónt és öt legénység nélküli hajót.

hirdetés

A helyi hatóságok az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek és az Ukrajnával határos orosz régiók több településéről jelentettek hétfőn ukrán tüzérségi és dróntámadást. A Belgorod megyei Berjozovka községnél hét civil életét vesztette, 42 pedig megsebesült, amikor – a régió kormányzója szerint – ukrán pilóta nélküli repülőszerkezetek egy agrárvállalat dolgozóit szállító járművekre támadtak. 32 embert kórházba szállítottak, négyük állapota súlyos.

Az orosz belügyminisztérium hétfőn körözést adott ki Arszen Avakov, az ukrán belügyi tárca volt vezetője ellen. Moszkvában az elmúlt napokban az ukrán vezetés több hivatalban lévő és volt tagját tették körözőlistára, köztük Volodimir Zelenszkij elnököt is.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!