Biciklivel lovasította meg a szárnyasokat egy férfi Mezőkovácsházán – Körös Hírcentrum

biciklivel-lovasitotta-meg-a-szarnyasokat-egy-ferfi-mezokovacshazan-–-koros-hircentrum

Tyúkokat, némakacsákat és gyöngyösöket is lopott családi házak udvaráról egy férfi Mezőkovácsházán. A szárnyasokat biciklin vitte haza, majd busszal Orosházára utazott velük, ahol eladta azokat. A rendőrök lopás vétségével gyanúsítják.

Egy mezőkovácsházi nő tett bejelentést a rendőrségre arról, hogy 2024. április 19-én éjszaka eltűnt az udvaráról kilenc tyúkja. A rendőrök több szálon is nyomozni kezdtek, adatot gyűjtöttek, és napokon belül megtalálták a lopással megalapozottan gyanúsítható 38 éves helyi férfit, aki elismerte a bűncselekmény elkövetését.

hirdetés

Elmondta, hogy biciklizés közben látta meg az egyik ház udvarán a tyúkokat, és elhatározta, hogy elvisz belőlük. Éjszaka visszament, átmászott a nagykapun, és egy zsákba pakolt kilenc tyúkot, mert annyi fért bele. A jószágokkal aztán másnap buszra szállt. A zsákot egy nagy szatyorba tette, mert tudta, ha a tyúkok sötétben vannak, akkor nem fognak hangoskodni. A busszal Orosházára ment, ahol eladta a szárnyasokat egy nőnek.

A férfi kihallgatásán további két lopást is elismert. Ezekről a rendőrségnek nem volt tudomása, mert a károsultak nem tettek bejelentést. Elmondása szerint két hónappal korábban egy másik családi ház udvarára ment be, és némakacsákat lopott két alkalommal is, ezeket szintén eladta. A másik alkalommal gyöngyösöket vitt el, amikkel aztán szintén zsákokban és nagy szatyrokban Orosházára utazott, és továbbadott rajtuk.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság a férfi ellen lopás vétség megalapozott gyanúja miatt indított eljárását – írja a Police.hu.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!