Megpróbálta félrevezetni a rendőrt, de sehogy sem stimmelt a mese – Körös Hírcentrum

megprobalta-felrevezetni-a-rendort,-de-sehogy-sem-stimmelt-a-mese-–-koros-hircentrum

Egy seprűvel hadonászó ember miatt szenvedett balesetet egy házaspár Békésszentandráson. Ezt állította legalábbis a bejelentésében a férj, amelyben rendőri intézkedést kért. A kiérkező rendőröknek rögtön feltűnt, hogy az elmondottak és a helyszínen tapasztaltak komoly ellenmondásba ütköznek, így a férfi ellen valótlan bejelentés miatt szabálysértési eljárás indult.

Békésszentandráson, az üdülősoron haladt autójával egy pár 2024. április 30-án 11 óra körül, amikor elmondásuk szerint egy ember seprűvel rátámadt a kocsijukra. Az autót vezető nő ettől megijedt, félrerántotta a kormányt és nekiütköztek egy fának. Támadójuk ekkor beszaladt egy házba, a férj pedig értesítette a rendőrséget. A rendőrnek először az szúrt szemet, hogy ha a nő elrántotta a kormányt, letért az útról és fának ütközött, akkor miért a kocsi hátulja van összetörve.

hirdetés

A másik probléma pedig az volt, hogy a megnevezett helyen egyik fán sem volt sérülés, és annak sem volt nyoma, hogy az autó letért volna az útról. A férfi ezután megmutatta a rendőröknek azt a házat is, amibe állítása szerint beszaladt az az ember, aki rájuk támadt. Ez egy mozgáskorlátozott férfi tulajdona volt, aki elmondta, hogy állapota miatt képtelen arra, hogy szaladjon, és bárkire rátámadjon. Az összetört autóról úgy nyilatkozott, hogy korábban látta az utcában, amint nagy sebességgel többször oda-vissza ment az úton.

Fotó: Police.hu

A rendőrök a helyszíntől mintegy 250 méterre találtak is egy olyan fát, amin friss sérülés volt, feltételezhető tehát, hogy az autó vezetője tolatás közben annak ütközött neki.

Mivel a helyszínen tapasztaltak ellentmondtak mindannak, amit a férfi állított a Szarvasi Rendőrkapitányság valótlan bejelentés miatt szabálysértési eljárást indított ellene.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!