Trükkös módszerrel lopták el egy férfi aranyékszereit Békéscsabán – Körös Hírcentrum

trukkos-modszerrel-loptak-el-egy-ferfi-aranyekszereit-bekescsaban-–-koros-hircentrum

battonyai, állatkínzás Füzesgyarmat ,orosházi, Gyulán, Pénztárcát, rendőrök, Garázdaság, elütötték, lopott mobiltelefont, Online vásárlás, Szeghalmon, őrizetbe, Súlyosan megsérült, külföldi, medgyesegyházi, tűzifát, kábítószert, csorvási, Újkígyóson, Kevermesen, Kétegyházán, kétegyházi, rá akart ijeszteni, Dombiratoson, Békésen, kerékpáros, félmeztelenül, Motoralkatrészeket, Eleken, lopási, Medgyesegyházán, szomszédja, Kondoroson, prostitúcióra, lőkösházi, Levélben, Mezőberényben, Kétegyházán, Füzesgyarmaton, Orosházán, Bélmegyer, Testi sértés, békési, Nagybánhegyesen, Csorváson, személygépkocsinak, gyulai, Körözés, Újkígyóson, parkoló, bejárati, Lőkösháza, gyomaendrődön, segédmotoros, közokirat, Gyulán, fiú, rendszámtáblák, Csanádapácán, Mezőhegyesen, kábítószer, vésztőn, battonya, Bucsán, hamis, balesetnél, Dombegyházán, sérültek, szabálysértés, Körösnagyharsányban, Sarkadon, lopás, Szeghalmon, vágott, Geszten, Szeméremsértés, békési, Békéscsaba, mezőgyánban, Szarvason, gyulán, dobozon, alvó, pszichoaktív, húsdarálót, őrizetbe, Dobozon, eltűnt, kerékpárlopás, lopás, sikkasztás, őrizetbe, ittasan, kábelt, Szájmaszkokkal, közlekedési, Édesanyja, Körösladányban, gerendási, dobozon, szarvasi, internetes, eleken, Budapestet, rongálás, bankkártyával, Eleken, Dévaványán, Őrizetbe, közlekedési, kerékpárt, Kamuton, szalagkorlátnak, nyomravezetői, gádoroson, füzesgyarmaton, körösladányban, lopással, kábítószer, eleken, Garázdaság, Törökszentmiklóson, dobozon, garázsokat, tótkomlóson, 15 éves, Köröstarcsán, szabálysértési, sarkadi, békésen, börtönben, Szabadkígyóson, baleset, tótkomlósi, ittas, nő, telephelyekre, Békéscsabán, idős, zsaroltak, orosházán, békéscsabai, fogolyszökés, orosházi, dobozi, rendőrnap, lopás, magyarbánhegyesi, battonyán, békéscsabán, battonyai, állatkínzás Gerendáson, jogosítvány nélkül vezetett Illusztráció: Pixabay.com

Kisebb kárt okozó csalás vétsége miatt emelt vádat a Békéscsabai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 22 éves büntetlen előéletű Tápióbicskén élő román állampolgárságú férfival szemben, aki trükkös módszerrel több, mint 400.000.-Ft-ot zsákmányolt egy békéscsabai férfitól. A járási ügyészség indítványa szerint a pénzbüntetésen felül a sértett részére okozott kárt is meg kell majd térítenie.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a fiatal férfi 2023. szeptember 19-én, a délutáni órákban Békéscsabán, a Kazinczy lakótelepen odalépett egy békéscsabai férfihez, és valótlanul azt állította neki, hogy két edénykészletet szeretne a részére ingyenesen átadni. Ezt követően együtt odamentek a terhelt által használt gépkocsihoz, abból az edénykészleteket kivették és sértett közeli lakásába vitték.

hirdetés

A lakásban, a készlet megtekintése során a terhelt már arra kérte a sértettet, hogy a termékért mégis adjon cserébe valamit, azt fizesse ki. Amikor a sértett a készpénzfizetést megtagadta, a terhelt figyelmes lett a sértett tulajdonát képező, 430.000.-Ft értéket képező arany ékszerekre, azokat elkérte a sértettől azért, hogy megnézze. Miután a sértett átadta az ékszereit – egy pecsétgyűrűt, egy nyakláncot, egy karláncot és egy medált – a terhelt a megtévesztés fenntartása, az ékszerek megszerzése és a sértett gyanakvásának az eloszlatása érdekében valótlanul azt állította, hogy egy televíziót is adna a sértettnek.

Ekkor együtt lementek a terhelt által használt autóhoz, majd a terhelt beült a gépkocsiba és a helyszínről az aranyékszerekkel együtt távozott. A sértett ezután sietve az autójába ült, hogy a terheltet utolérje, azonban őt nem találta már meg, és értesítette a rendőrséget. Az okozott kár a nyomozás során nem térült meg.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!