Sokan megsebesültek az Odesszát ért újabb orosz támadásban – Körös Hírcentrum

sokan-megsebesultek-az-odesszat-ert-ujabb-orosz-tamadasban-–-koros-hircentrum

Tizennégyen megsebesültek abban az orosz támadásban, amely a dél-ukrajnai Odesszát érte csütörtökre virradóan – közölte Oleh Kiper, a régió kormányzója a Telegramon.

Hozzátette, hogy károk keletkeztek a polgári infrastruktúrában, köztük postai raktárépületekben. Elmondta, hogy még mindig oltják a keletkezett tüzeket. Oleh Szinyehubov, a kelet-ukrajnai Harkiv megye kormányzója arról tájékoztatott a Telegramon, hogy délután az orosz erők irányított légibombával csaptak le a megyeszékhely, Harkiv mellett fekvő Derhacsi településre, aminek következtében az eddigi adatok szerint nyolc gyermek és egy 75 éves férfi súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség közlése szerint a gyermekek egy sportklubban tartózkodtak. A kormányzó korábban arról írt a Telegramon, hogy a régió több részét is orosz támadások érték csütörtökön.

hirdetés

Szinyehubov és Vadim Filaskin Donyeck megyei kormányzó jelentései szerint szerdán nyolc ember vesztette életét, és 23-an megsebesültek a két régió elleni orosz ágyúzások következtében.

Az északkelet-ukrajnai Szumi megye vezetése arról adott hírt, hogy az elmúlt napban az orosz erők 31 támadást hajtottak végre a régióban, drónokat és aknavetőket vetettek be, a helyi hatóságok 130 robbanást jegyeztek fel.

Nazar Volosin, a keleti országrészben harcoló Horticja hadműveleti és stratégiai csapatcsoport szóvivője az Interfax-Ukrajina hírügynökségnek elmondta, hogy az orosz csapatoknak sikerült áttörniük és megvetni a lábukat a Donyeck megyei Pokrovszk térségében lévő Ocseretinében, de azt a részt, ahol tartózkodnak, az ukrán katonák tűz alatt tartják, és a harcok folytatódnak. Hozzátette: az orosz erők továbbra is ostromolják Csaszov Jart és a környező településeket, ahol heves harcok folynak a logisztikai útvonalak ellenőrzéséért.

Az ukrán különleges hadműveleti erők sajtószolgálatukon keresztül beszámoltak arról, hogy megsemmisítették egy orosz Buk légvédelmi rendszer indítóállását Szumi térségében.

Az ukrán vezérkar a Facebookon közzétett reggeli helyzetjelentésében azt írta, hogy az elmúlt napban 121 összecsapás történt a fronton, az orosz erők öt rakéta- és 63 légicsapást hajtottak végre, valamint 72-szer nyitottak tüzet rakéta-sorozatvetőkkel az ukrán csapatok állásaira és lakott területekre. A vezérkar összesítése szerint az orosz hadsereg ukrajnai embervesztesége megközelítette a 471 ezret. Az ukrán erők előző nap megsemmisítettek egyebek mellett húsz orosz harckocsit, húsz tüzérségi és négy légvédelmi rendszert, valamint 23 drónt.

MTI

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!