Közelednek a békéscsabai lomtalanítás időpontjai – Körös Hírcentrum

kozelednek-a-bekescsabai-lomtalanitas-idopontjai-–-koros-hircentrum

lomtalanítás Illusztráció: Körös Hírcentrum

A Tappe Hulladékgazdálkodási, Köztisztasági, Szolgáltató Kft. tájékoztatása szerint az alábbi napokon lesz lomtalanítás Békéscsabán.

  • május 4-én, szombaton az I. körzetben,
  • május 11-én, szombaton a II. körzetben.

A társaság, mint közszolgáltató a lomtalanítás alkalmával a természetes személy ingatlanhasználók háztartásában feleslegessé vált nagydarabos hulladékokat (amelyek méreteik miatt nem rakhatók a hulladékgyűjtő-edénybe) gyűjti össze és szállítja el.

hirdetés

A feleslegessé vált bútorokat, használati tárgyakat, amelyek mások számára még használhatóak, azokat pl. a segélyszervezeteknél, szociális szolgáltatóknál is leadhatja a lakosság, így segíthet másokon, ill. csökkentheti a hulladéklerakás mennyiségét, ezzel óvva a környezetet.


LOMTALANÍTÁSI KÖRZETEK

1. körzet:

Jamina (Szarvasi út – Budapest vasútvonal – Kereki u. által határolt terület), Kenderföldek, Mezőmegyer, Fényes, Gerla, Dobozi út elkerülőn kívüli szakasza, Szója utca és Meteor utca

2. körzet:

Belváros, I. kerület, II. kerület, III. kerület, IV. kerület, VI. kerület, Vandhát, Béke -kertek, Keleti-kertek, Borjúréti-kertek, Kastély-szőlők


Kérik, hogy a lomokat – a gyűjtési naptárban meghatározott napokon, reggel 6:00 óráig – a lakóháza előtti, hulladékgyűjtő járműveinkkel jól megközelíthető közterületre helyezze ki, ne az úttestre tegye, mert akadályozhatják a forgalmat!

Felhívják a figyelmet, hogy az alábbi táblázatban az elszállítható és az el nem szállítható hulladékok köre a teljesség igénye nélkül tájékoztató jelleggel kerültek felsorolásra.

A lomhulladékot kézzel helyezik a járműbe, ezért felhívják a lakosság figyelmét, és kérik, hogy a lom kihelyezésénél szíveskedjenek tekintettel lenni arra, hogy a kihelyezett lom mérete akkora legyen, hogy azokat a munkatársaink kézi erővel meg tudják emelni és be tudják helyezni a hulladékgyűjtő járműbe (100 cm x 100 cm x 80 cm).

A meghirdetett időponton túl, valamint az ömlesztett módon kihelyezett hulladék, vagy lomhulladéknak nem minősülő hulladék (gumihulladék, elektronikai hulladék, építésből, bontásból származó hulladék, veszélyes hulladék, stb.) illegálisan kihelyezett hulladéknak minősül, így azokat a társaság nem szállítja el. Az illegális hulladék elhelyezése tilos, amely hatósági eljárás megindítását vonhatja maga után!

Továbbá felhívják a figyelmet arra, hogy a lomtalanítás során kihelyezett hulladék a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt tulajdonát képezi, ebből kifolyólag a jogtalan eltulajdonítás rendőri intézkedést vonhat maga után.

Az el nem szállítható hulladékok leadhatóak:

A lomtalanításról ügyfélszolgálatunktól kaphat részletes tájékoztatást

Központi ügyfélszolgálat

Postacím: 5600 Békéscsaba, Kinizsi utca 4-6.

Tel.: + 36-66/447-150

E-mail: ugyfelszolgalat@tappe.hu, szallitasi-informaciok@tappe.hu

Honlap: www.tappe.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!