Egy padon alvó férfit fosztott ki, felfüggesztett börtönbüntetést kapott – Körös Hírcentrum

egy-padon-alvo-ferfit-fosztott-ki,-felfuggesztett-bortonbuntetest-kapott-–-koros-hircentrum

pénz, forint, gyulán elhagyott pénz Illusztráció: Pixabay.com

Kifosztás bűntette miatt a Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján 1 év időtartamú 2 évi próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt a Battonyai Járásbíróság előkészítő ülésén egy 22 éves büntetlen előéletű battonyai férfit, aki egy padon alvó férfit szabadított meg a pénzétől. A járási ügyészség indítványa alapján a bíróság 55.500.Ft erejéig vagyonelkobzást rendelt el a férfival szemben és az eljárás során felmerült 28.000.-Ft-os bűnügyi költséget is neki kell megfizetnie. Az ítélet jogerős.

A Békés Vármegyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a sértett 2023. szeptember 09-én, a délutáni-esti órákban egy battonyai sörözőben nagyobb mennyiségű szeszesitalt fogyasztott, majd ittassága miatt az italbolt előtti padon ülve elaludt.

hirdetés

A fiatal férfi a késő esti órákban odament az italbolt előtt a padon ülő és ittas állapota miatt mélyen alvó sértetthez, majd az általa is felismerten védekezésre képtelen sértett nadrágjának hátsó zsebéből a pénztárcáját kiemelte, és abból elvett 120.000.-Ft készpénzt. A terhelt ezt követően a pénztárcát a sértett hátsó zsebébe visszatette, majd távozott a helyszínről. Az eltulajdonított készpénzből 55.500.-Ft-ot ételre és alkoholra költött, míg 64.500.-Ft-ot lefoglaltak tőle és visszaadták a sértettnek.

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!