Több mint 35 millió forintot keresett internetes csalással – Körös Hírcentrum

tobb-mint-35-millio-forintot-keresett-internetes-csalassal-–-koros-hircentrum

Szarvason, közlekedési, kutya harapott, kék, rendőrségi, pénztárcát lopott, drogosok Vésztőn Illusztráció: Pixabay.com

Százhat embert csapott be álnéven feladott internetes hirdetésekkel egy férfi. Olyan dolgokat kínált jóval áron alul, amikről úgy gondolta, hogy lesz rájuk kereslet. Volt is forgalma, de a Mátrix Projektben nyomozó Békés vármegyei rendőrök leleplezték és vádemelést javasolnak ellene.

Több mint 35 millió forintot keresett internetes csalással egy törökszentmiklósi férfi. Jóval áron alul hirdetett különféle dolgokat. Mások hirdetéseit másolta le, a fotókkal, videókkal együtt vette át azokat, és német zálogházak nevében újra kitette nagy látogatottságú online piacterekre. Többek között szerszámgépeket, tengeri kajakot, krosszmotort, pingpong felszereléseket, de még póthajat is kínált a piaci ár feléért, vagy kicsivel többért.

hirdetés

Nem kellett sokat várnia, az internetezők 2-3 nap alatt le is csaptak a nagyon jó vételnek látszó ajánlataira. Százhat ember fizetett neki különböző tárgyakért, Magyarország valamennyi vármegyéjében akadt, aki tőle akart vásárolni. A teljes vételárat elutalták neki, de nem kaptak semmit. A férfi több országban strómanok nevére nyitott bankszámlákat, azokra kérte a pénzt, összesen több mint 35 millió forinthoz jutott így hozzá. A bűnös úton szerzett összegeket számlákról számlákra utalgatta, így próbálta leplezni a milliók eredetét.

A 25 éves törökszentmiklósi férfit a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság a csalás mellett pénzmosás, hamis magánokirat felhasználása és személyes adattal visszaélés bűncselekmények elkövetésével gyanúsítja. A Békés Vármegyei Főügyészség indítványára a bíróság 2024. április 25-én letartóztatta. Az ellene folyó nyomozás iratait a rendőrség vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

Police.hu

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!