Színes programkavalkáddal érkezik az idei Ligeti Majális Békéscsabán – Körös Hírcentrum

szines-programkavalkaddal-erkezik-az-idei-ligeti-majalis-bekescsaban-–-koros-hircentrum

Ligeti Majális Békéscsabán Pócsi Gabriella / Fotó: Körös Hírcentrum

A Széchenyi liget pompás zöldkörnyezete és matuzsálemi fái között hamisítatlan május elsejei hangulattal, finom ételekkel és minden igényt kielégítő gazdag programválasztékkal rendezi meg a Ligeti Majálist a Körösök Völgye Natúrpark.

A munka ünnepének meg kell adni a módját, Békéscsabán pedig gazdag programválasztékkal készülnek az ehhez kötődő, mára már ikonikusnak számító vidám szabadtéri mulatságra. Pócsi Gabriella, a Körösök Völgye Natúrpark Egyesületet munkaszervezet-vezetője adott tájékoztatást a rendezvényről.

hirdetés

A korábbi években is népszerű rendezvényt idén számos új elem színesíti. A madzagfalvi napokon hatalmas népszerűségnek örvendő program, a rekeszmászás a tűzoltókkal, most kerül először megrendezésre Békéscsabán. De lesz Dog Dancing, vagyis kutyatánc bemutató Fehér Viktória jóvoltából. Ez egy olyan sport, amelynek során zenére végeznek szinkronmozgást a gazdik a kutyusokkal.

A családokat hívja versenybe az Olimpiai Hétpróba Családi Bajnokság, amelyben változatos és szórakoztató versenyelemeket, pl. retró játékkal tűzdelt sorversenyt játszhatnak a családok a Békési Kajak-Kenu Club jóvoltából. Legalább háromfős családok nevezhetnek a versenyre, amelyen értékes ajándékutalványokat és belépőket nyerhetnek. A nyeremények között lesz Csaba Center Vásárlási Utalvány, kalandpark belépő, valamint belépők az Árpád Gyógy- és Strandfürdőbe, illetve a szarvasi Mini Magyarország makettparkba.

„Bevállalom!” címmel lesz chilievő verseny a felnőtteknek, míg a gyerekeknek palacsintaevő verseny, utóbbin tíz palacsintát kell megenniük a versenyzőknek. Idén eltörölték az előzetes regisztrációt, a versenyekre a Körösök Völgye Natúrpark információs pultjánál kell regisztrálni, amit addig lehet megtenni, ameddig el nem fogynak a helyek.

Lehet tűzoltóautót nézni, és a rendezvényen részt vesz a rendőrség is. Ki lesz állítva a koraszülött mentő a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány jóvoltából, azonban a mentőt csak addig tekinthetik meg a látogatók, ameddig nem érkezik riasztás.

Az idén először vesz részt a majálison a Békéscsabai Napsugár Bábszínház, akik az Utazás a Csacsifogaton című előadásukkal örvendeztetik meg a közönséget. Hevesi Imi Bácsi vidám zenés műsorral garantálja a kisebbek és nagyobbak szórakozását.

Májusfa-szépségverseny is megrendezésre kerül, méghozzá idén először, óvodásoknak. A májusfa versenyre regisztrált óvodák között 10-, 20-, és 30 ezer forintos utalványcsomagokat fognak kisorsolni, amivel az óvodákat és az ovis csoportokat kívánja támogatni a natúrpark.

Bemutatkozik a Körös Cserkészcsapat, érkezik a Mensa HungarIQa, és az Aut-Pont Autista Gyermekekért és Fiatalokért Alapítvány is gazdagítja a programot. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata az egyik fő támogatója a rendezvénynek.

Ami a gasztronómiát illeti, lesz itt minden mi szem-szájnak ingere: vattacukor, kürtőskalács, sült kolbász, virsli csavaros fagyi, és egyéb finomságok, ahogy az egy hamisítatlan majálishoz illik.

Természetesen tombola nélkül nincs majális, az idén pedig 15 felajánlónak köszönhetően több mint 400 ezer forint értékben 44 nyereménycsomagot fognak tombolán kisorsolni. A tombolanyeremények között lesznek gyerekcsomagok, könyvek, festmények, szignózott röplabda, vagy ajándékutalvány a natúrpark nyári táborába. A tombolajegyeket az infópultban lehet beszerezni. A kézművesek és őstermelők termékei is beszerezhetőek lesznek a majálison, akik immár 15 éve minden hónapban megtalálhatóak a ligetben a Ligeti Vásár rendezvényen.

Új kezdeményezés a Ligeti Vásár kísérőrendezvénye, az Ökobörze, ahol a fenntarthatóság jegyében arra ösztönzi a Körösök Völgye Natúrpark az embereket, hogy a megunt dolgaikat ne dobják ki, hanem ha azok használhatóak, vigyék az Ökobörzére eladni.
További információért látogassanak el a natúrpark közösségi oldalára.

Körösök Völgye Natúrpark

Kezdjük tiszta Appal!

Hallgass, vagy szólj be!

Töltsd le mobilalkalmazásunkat, hogy éjjel-nappal együtt lehessünk!

Hallgass minket bárhol és bármikor!

Vegyél részt nyereményjátékainkban, kérj dalt a kívánságműsorban, vagy értesíts bennünket talált állatokról, közlekedési helyzetről, rendkívüli eseményekről.

Hallgass minket bárhol, vagy küldd el nekünk hangüzeneted az alkalmazással!